Deep Web ve Dark Web nedir?

Arkadaşlar Dark ve Deep web nedir? Ne işe yarar?

Tek bildiğim internetin karanlık yüzü olduğu. Ülkemizde yasa dışı olduğunu da hatırlatmak isterim. Bu sebeple Google'a Deep web gibi kavramlar yazmakla uğraşma.
 
net.jpg


Farkları özet olarak bu.
 
Tor, I2P, ZeroNet, FreeNet ya da GNUnet gibi anonim network ağlarında yayınlanan internet sitelerine genel olarak deep web deniyor. Bu ağlar daha fazla anonimlik sağladığı için suç amaçlı işlerde kullanılabiliyorlar ancak mutlaka suç amacıyla kullanılmak zorunda değil. Facebook Tor üzerinden yayın yapıyor mesela.
 
Lütfen sonuna kadar izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Deepweb, linklerle ulaşamayacağım ağ olarak tanımlanabilir. Yani youtube'da hesabınıza giriş yapmanıza rağmen hâlâ youtube.com'da olacaksınız ama başka birisi youtube.com'a girdiğinde sizin hesabınızda olmayacak.
Darkweb ise Tor ve bunun gibi tarayıcılar ile giriş yapılabilen ve genellikle yasadışı işlerin yapıldığı ağ (Örneğin Deep Web'in eski ünlü sitelerinden silk road). Bu ağdaki forumlar sayesinde genelde alış-veriş yapılıyor. Normal wiki'den girdiğiniz bir site (örneğin kaçak silah sitesi) büyük ihtimalle Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Ajansı tarafindan izleniyordur. Belki de o siteleri suçluların yakalanabilmesi için Amerikan devleti bile açmış olabilir.
Eğer forumlarda belli bir güven vs. yaratabilirseniz erişebileceğiniz içerikler neredeyse limitsizdir Darkweb'de.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı