Çözüldü DeepCool CC560 fan sesi nasıl azaltılır?

• Konuyu başlatan Resty
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 5.918
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Resty

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar kasanın kendi dahili fanları çok hızlı çalışıyor PC zaten buz gibi serin, lüzumsuz kafa şişiriyor anlayacağınız ve direkt PSU'ya bağlı sanırım ayar da yapamıyorum BIOS'tan vs. bu sorunu nasıl çözeriz sizce?
AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz 16MB önbellek 6 çekırdek AM4 7nm işlemci.
ASUS Prime B450M-K II AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX anakart.
DeepCool 650W PSU ve DeepCool CC560 kasa.
ASUS Prime B450M-K II AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Resty bir tane fan çoklayıcı almanız gerekiyor öncelikle. Sonra fan coklayicinin anakart konmektorunu BIOS pilinin yanindaki porta takacaksiniz.
Benim yapabileceğim bir iş değil o sanırım teşekkürler yardımlarınız için.

@Resty anakartinizda yeteri kadar konnektör varsa hepsini çıkarıp anakarta takabiilirsiniz. Yoksa Molex üzerinden kontrol edilemez maalesef.

Hocam dediğiniz sarı siyah kabloyu söktüm fanlar durdu bunu nasıl anakarta bağlarım nasıl bir kablo gerekir bana ve anakartımda yer var mı bir bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
@Resty 4 adet fan var toplam, sizin attığınıza iki tane takılıyor maksimum.

Direkt fana mı bağlamak lazım bunları hocam PSU'ya bağlı sarı siyah kablo vardı hatırlarsanız ona uyumlu değil mi direkt ona taksam 3'lü PIN'i diğerini de anakarta taksam olmuyor mu?

Fanları birlikte anakartın SYS_FAN girişine takabilirsiniz ama düşük hızda çalıştırmazsanız LED'ler titreme yapar. Hatta böyle de yapabilir arkadaşımda var aynı set o daha hız düşürmeyi denemedi. En uygun çözüm fan kontrolcü almak.

@Resty anakarta takmanız lazım hız kontrolü için PSU'ya değil. Fanların hepsi bu kontrolcüye, kontrolcüden anakarta bağlanacak. Uyumlu kontrolcü önerisi için konu açabilirsiniz ben örnek attım onu.

Sarı siyah dedim yanlışlıkla pardon o PSU'nun kablosu, diğer üstteki onun bağlı olduğu girişi demek istemiştim.

Fan kontrolcüye direkt bunu bağlasam çözülür mü olay 4 fan zaten bir kabloda birleşmiş sanırım 3 delikli kabloda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…