Çözüldü DeepCool CC560 fan sesi nasıl azaltılır?

• Konuyu başlatan Resty
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 5.875
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Resty

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar kasanın kendi dahili fanları çok hızlı çalışıyor PC zaten buz gibi serin, lüzumsuz kafa şişiriyor anlayacağınız ve direkt PSU'ya bağlı sanırım ayar da yapamıyorum BIOS'tan vs. bu sorunu nasıl çözeriz sizce?
AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz 16MB önbellek 6 çekırdek AM4 7nm işlemci.
ASUS Prime B450M-K II AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX anakart.
DeepCool 650W PSU ve DeepCool CC560 kasa.
ASUS Prime B450M-K II AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Resty bir tane fan çoklayıcı almanız gerekiyor öncelikle. Sonra fan coklayicinin anakart konmektorunu BIOS pilinin yanindaki porta takacaksiniz.
Sarı siyah dedim yanlışlıkla pardon o PSU'nun kablosu, diğer üstteki onun bağlı olduğu girişi demek istemiştim.

Fan kontrolcüye direkt bunu bağlasam çözülür mü olay 4 fan zaten bir kabloda birleşmiş sanırım 3 delikli kabloda.
Direkt anakarta da takabilirsiniz, fan hızını BIOS'tan %30 alıp deneyin.

Anakarta takıp DC mod ile deneyin evet.
DC moda alarak kontrol edebilirsiniz üç pinli fanları.
Kabloları kelepçelemişler yetişmiyor maalesef, aldığım kablo ile deneyeceğim olmazsa yapacak bir şey yok sese katlanacağım galiba.

@Mithat Berhan bey,
bugün Amazon'dan aldığım kablo geldi bir ucunu ona bir ucunu 4'lü anakarta bağladım fan sesi kesildi, sayenizde ne yapabileceğimi öğrendim teşekkürler. Beni bir dertten kurtardınız :)

Son düzenleme:
@Resty hocam bende de aynı sorun var sizde bahsettiğiniz durum böyle sanıyorum sarı olan satadan güç kaynağına gidiyor diğeri de 3 pine bu aldığınız kablo ile sorunum çözülür mü

Fotoğraflara baktım sizinki gibi sanki bu kablonun bir ucunu molex olan kabloya birini de 3 pin girişe bağladınız sanırım dimi ben de kabloyu sipariş verdim de umarım olur :)

Dosya Ekleri

• resim_2023-03-16_151449343.png
    resim_2023-03-16_151449343.png
    990,7 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
@Resty hocam bende de aynı sorun var sizde bahsettiğiniz durum böyle sanıyorum sarı olan SATA'dan güç kaynağına gidiyor diğeri de 3 pine bu aldığınız kablo ile sorunum çözülür mü?

Fotoğraflara baktım sizinki gibi sanki bu kablonun bir ucunu Molex olan kabloya birini de 3 pin girişe bağladınız sanırım değil mi ben de kabloyu sipariş verdim de umarım olur :)

Evet, kablonun bir ucunu fanların birleştiği PSU'ya bağlanan 3'lü girişe(Resimde gözüken sarı siyah kablonun bir bağlandığı yer) diğer ucunu da Anakarttaki 4 pinli CHS_FAN yazan yere taktım.
Sonradan BIOS'tan Monitor kısmına gelip PWM moduna almayı unutma eğer 4 girişli ise anakarttaki yer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı