FimToaster
Picopat
Daha fazla
Aynı ürün mü? değil. Etiket farkı olsa bile dediğim gibi farklı ürün. Ben zaten bulduğun incelemeye ve anlattığın bilgilere karşı teşekkür etmişken üstten üstten konuşuyorsun. Asıl seni konuşulabilir bir yanın yok. Bunu fark edebilmişssin, gelişme var.Hayır, kıyas olarak kullanılabilir olması sebebiyle gösterilebilir ki iki model arasında çok da önemli gibi üzerine basarak ifade ettiğiniz ve sadece giriş tarafta bulunan PFC katı ile ilgili olan verimlilik farkı "aynı" platformlarda ufak parça değişimleri ile mümkündür. Diğer taraftan verimlilik, PSU konusunda en son bakılacak yerlerden biridir.
Buna zaten okuduğunuz (?) bir önceki mesajımda cevap mevcut.
Gereksiz atışmaları bir kenara bırakmayacaksak, konunun pek de takip edilebilir ve cevap verilebilir bir yanı yok. Size hayırlı günler.
"değişimleri ile mümkündür." Değişim = farklılık. Konu başlığındaki üründen farklı bir ürün. Yeterli olmuştur.
A kişisi C4, B kişisi C4 değil diyebiliyorsa demek ki orada yorum yapılabilir bir nokta vardır. Kişisel olarak birisi C4 diyorsa ve sende ısrarla değil diyebiliyorsan burada kişisel görüşler olabiliyor. Bunu reddetmenin mantığı yok.Verimlilik zaten genel anlamda topolojiye bağlı. @Andar Han hocam da yukarıda gayet detaylı şekilde açıklamış zaten. Çok basit bir örnek: Kullanılan MOSFET’lerin Rds(on) değerleri, geçiş (switching) kayıpları, diyotların ters toparlanma süreleri veya genel devre tasarımı özellikle secodnary side'da ki doğrultma yöntemi yani PR , SR, SSR veya PFC katındaki tasarımlar gibi topolojiler verimliliği etkiliyor. Deepcool ile öbür modeldeki temel farkda bu.
Aynı platformu kaynak göstermek bir yönden mümkün; çünkü benzer bileşen seçimi ve topoloji yapısı çoğunlukla benzer şeyler veriyor. Kaldı ki Deepcool’un ana hatlarının benzer olduğu belli zaten. Tam anlamıyla karşılaştırılamayacağını bizde biliyoruz lakin akılda bir fikir oluşturuyor güç kaynağı hakkında.
Konuyla alakasını göremedim bu dediklerinizin. Pek kişisel fikirlere açık bir konu sayılmaz. Konuşmanın başlama yeri güç kaynağına "C4" demenizden kaynaklıydı ve bizde bunun olmadığını anlatıyorduk. Burada kişisel fikir sunmadık.
Ancak kişisel fikir şu şekilde olur: "Yerinizde olsam, o güç kaynağını kısa sürede değiştirirdim veya Ben o sistemi o güç kaynağına emanet etmezdim."
Konuşmanın bundan sonra uzamasının pek mantığı kalmadı açıkçası. Hayırlı akşamlar.
İyi forumlar.
Son düzenleyen: Moderatör: