Eksik olan UVP, OCP, OTP korumaları nerede?
Protection OPP/OVP/SCP
Düzenleme:" “bana göre güzel/kötü” deme şansınız yok.", bu durumda seninde “al gönlünce kullan” diyebilme şansın yok çünkü içindeki bileşen neyse odur ve yorum yapılamaz. Gönlü ferah/ içi cız ederek kullanım durumu oluşamaz. Neden? Çünkü içindeki bileşenin kalitesi belli zaten. Şöyle kullanırsın ama böyle kullanırsın durumu olmaz. Zaten içindeki bileşenin performansına göre kullanır.
Ben zaten “al gönlünce kullan” tarzında bir şey demedim; sadece bu PSU'nun(iki modelin) aşırı berbat bir model olmadığını belirttim.
Bu kısmı neden dediğinizide anlamadım. Zaten iç bileşenlere ve testlere göre değerlendiriyordum.Bir kere başta, içindeki bileşenlerin değerlendirebilir olduğunu anlayabilmen gerekiyor. 4 tekerli her araç, araba olmuyor yani.
Protection OPP/OVP/SCP
Testler ve bilgiler için teşekkürler. 1st player ürünü ile konudaki ürün farklı ama incelemesi iyi yapılmış. Neticide çalışan her güç kaynağı ile sistem kullanılabilir.Bu seviyede makul olsa da OCP (12V kanalı için OCP mevcut) ve OTP eksik denilebilir de UVP zaten zorunlu bir koruma değil, tavsiye korumalar statüsünde.
PF 700W modelinin AsiaX kapasitörlü Helly platformu olanının şurada ufaktan bir incelemesi mevcut.
Обзор блока питания Deepcool PF700 - Технотрапы
Относительно новые бюджетные блоки от Deepcool серии PF представлены в девяти вариантах с мощностью от 350 Вт до 750 Вт. Они используют платформу Helly ATX-200 в версиях до 650 Вт, Helly ATX-600B — в версиях от 700 Вт и выше. В данном обзоре мы рассмотрим версию на 700 Вт. Фото снаружи: Блок...technotraps.org
Çıkışta bağımsız regülasyon olması bile bahsettiğiniz tier list sınıflandırmasına göre e tier olmaması için yeterli. Zaten sadece bir kaynak ve kaynaklığı da soru işareti olan bir temel ile kalkıp bir PSU'ya C4 demek gayet gereksiz bir tavır.
Bu da aynı platforma ama biraz daha iyi kapasitörlere sahip 1st Player DK Premium modelinin testlerini de barındıran incelemesi;
REVIEW/Äánh giá - 1ST PLAYER DK Premium Bronze 7.0 700W
Thương hiá»u 1ST PLAYER vừa giá»i thiá»u tá»i thá» trưá»ng Viá»t Nam dòng sản phẩm tầm trung má»i DK Premium Bronze  có sá»± nâng cấp vá» cấu trúc m...www.f14lab.com
Neticede sistemine göre günü kurtarabilir bir model. İmkan varsa daha iyisi, imkan yoksa eldeki ile idare edilebilir.
Forum üyesinin attığı Vietnam sitesinde inrush, transient ve ripple testleri mevcut. Yani neden bu testleri beklemek mümkün değil? Bu platform için yapılmış bile.Öyle bir şey demedim zaten. Yeniden okuyun isterseniz. Hala haklı çıkma çabanızda garip açıkçası.
İncelemesi bir Rus tarafından yapılmış.
Ki zaten Rus forumundan doğru buldum. Testlerde iyi seviyede. Rippe veyahut transient response testlerini beklemek zaten mümkün değil. Ev ortamında ancak bu kadar olur.
Grenergy GR8313 Supervisor IC'sinin içerisinde ana korumalar bulunuyor. Önreğin FSP Hyper pro modeli çok övülsede OTP ve UVP korumalarından yoksun bir model lakin tierlist üzerinde C tier verilmiş? Sırf onlar yok diye E tier mi verilsin?
Eki Görüntüle 2590995
Bu kısmı neden dediğinizide anlamadım. Zaten iç bileşenlere ve testlere göre değerlendiriyordum.
Testler ve bilgiler için teşekkürler. 1st Player ürünü ile konudaki ürün farklı ama incelemesi iyi yapılmış. Neticide çalışan her güç kaynağı ile sistem kullanılabilir.
DF 700, 80+ standart iken 1st plater 80+ Bronze verimlilikte. Sadece tek bir yeri kaynak olarak aldığımı nereden çıkardınız? İnceleme yapan yerlerin güvenilir olduğu ne belli?
SPL's listesini, çeşitli testlerden derliyor yani kaynak değil kaynakların derlemesi/yorumlaması. Derleme için kaynak/ları teke indirgemek gereksiz bir anlatım olmuş.
"This list was created by Sir ProvidenceLaw (SPL) and other expert PSU reviewers. It's safe to Trust their judgement" Tabii güvenmek zorunda değilsiniz.
PSU Tier List
The New and Improved PSU Tier List updated for 2025! This includes the latest ATX 3.0/3.1 units and many more.zttbuilds.com
Forum üyesinin attığı Vietnam sitesinde inrush, transient ve ripple testleri mevcut. Yani neden bu testleri beklemek mümkün değil? Bu platform için yapılmış bile.
Listeye girersen Tiering Criteria sekmesi mevcut.
Evet, bulunsa da doğru olduğu anlamına gelmiyor.Listeye girersen Tiering Criteria sekmesi mevcut.
SPL tierlist'de zaten benzer testlerden alıyor kaynakları. Bu şekilde "Acaba bu güvenilir mi?" tarzı şeylere girilirse piyasada test verisi kalmaz. Forumlarda yapılan hiç bir şeye inanmamak gerekli o zaman. Ayrıca F14 lab gayet güvenilir bir kaynak.Testler ve bilgiler için teşekkürler. 1st player ürünü ile konudaki ürün farklı ama incelemesi iyi yapılmış. Neticide çalışan her güç kaynağı ile sistem kullanılabilir.
DF 700, 80+ standart iken 1st plater 80+ bronze verimlilikte. Sadece tek bir yeri kaynak olarak aldığımı nereden çıkardınız? İnceleme yapan yerlerin güvenilir olduğu ne belli?
SPL's listesini, çeşitli testlerden derliyor yani kaynak değil kaynakların derlemesi/yorumlaması. Derleme için kaynak/ları teke indirgemek gereksiz bir anlatım olmuş.
Güvenilir diyebilirsin ama bu güvenilir olduğu anlamına gelmiyor. Çalıştırıyor, günü kurtarıyor diye hep kurtacağı anlamına gelmediği gibi en pahalı modeli alsanda sorunsuz kullabileceğin anlamına da gelmez. Sadece genelleme olarak kırmızı renkli olanlardan uzak dur dedim. Bana göre C4 kategorisinde yani bu kadar basit.Aynı platform demek aynı performans anlamına gelmiyor. Her marka değişik ürünler kullanabiliyor. Ben yalnızca Rus forumundan dolayı o tarz bir şey söyledim.
Evet, bulunsa da doğru olduğu anlamına gelmiyor.
SPL tierlist'de zaten benzer testlerden alıyor kaynakları. Bu şekilde "Acaba bu güvenilir mi?" tarzı şeylere girilirse piyasada test verisi kalmaz. Forumlarda yapılan hiç bir şeye inanmamak gerekli o zaman. Ayrıca F14 lab gayet güvenilir bir kaynak.
1st player ürünü ile konudaki ürün farklı ama incelemesi iyi yapılmış.
Çalıştırıyor, günü kurtarıyor diye hep kurtacağı anlamına gelmediği gibi en pahalı modeli alsanda sorunsuz kullabileceğin anlamına da gelmez. Sadece genelleme olarak kırmızı renkli olanlardan uzak dur dedim. Bana göre C4 kategorisinde yani bu kadar basit.
Güvenilir diyebilirsin ama bu güvenilir olduğu anlamına gelmiyor. Çalıştırıyor, günü kurtarıyor diye hep kurtacağı anlamına gelmediği gibi en pahalı modeli alsanda sorunsuz kullabileceğin anlamına da gelmez. Sadece genelleme olarak kırmızı renkli olanlardan uzak dur dedim. Bana göre C4 kategorisinde yani bu kadar basit.
10k verip sistemi elektrik kesintisinde çöp olmuş birisine anlatabilir misin? Bu yüzden olabildiğince ihtimali azaltmak için daha iyi modellere yönlendirme yapmaya çalışıyorum. Bariz bir şekilde kişisel fikirlere açık konu. Nzxt c1200 güç kaynağı ne, dijital Corsair ax1600i alacağım diyen var.Yazdığım şeylerin başında da söylemiştim. Bu konu "kişisel fikirlere" uygun bir konu değil. Kablo görünümü veyahut dış kasanın görünüşü hakkında yorum yapmıyoruz. İç bileşenlere ve testlere göre C4 gibi bir ürün değil.
Tabii işin şans tarafıda var lakin o kısım dediğiniz gibi "şansa" bağlı. Nadir de olsa 10.000TL'lik güç kaynaklarında bile patlama yaşanabiliyor. O kısmı hesaba katamayız. Bu arada bu demek olmuyor ki ikisinin oranı aynı. Tabii ki değil.
Verilere göre konuşuyorsak benzer olan olan model üstünden örnek gösteremezsin. Birebir aynı üründen örnek göstermen gerekir. Ki konuda ismi geçen modelin iki farklı konfigürasyonu mevcut. Benzer ve aynı kelimelerinin anlamlarını öğrenip ondan sonra fikir beyan etmelisiniz. Aynı olmayan iki modelin verilerini kıyas etmek ne kadar gerçek? Aynı olsa zaten verimliliği bile aynı olurdu. Gold verimliliği, kalitesiz cinli ürünler bile yakalabiliyor. Konusu geçen ürünler 80+ white ve 80+bronze.80+ verimlilik hususu iki PSU arasında öyle büyük bir fark olduğunu göstermez, iki incelemede parça dökümlerine bakarsanız, farkın anahtarlama mosfetlerinden geldiği anlaşılabilmektedir. Bunun dışında boost diot PF 700'de biraz daha düşük, diğer IC'ler hatta düşük kanal schottky diyotları bile benzer seviyede, iki ürün aynı platform olması sebebiyle 3 aşağı 5 yukarı benzer performans beklenebilir ki diğer incelemeyi paylaşma sebebim de buydu.
SPL bunu beyan ediyor tâbii lakin içerisindeki uyumsuzluklar da o kaynakları degerlendirmede zaman zaman kolaya kaçıldığına işaret ediyor. Ayrıca sizin sadece bu kıyası göstererek C4 demeniz söz konusu, konuda bunun dışında tarafınızdan sunulmuş herhangi bir veri göremiyorum.
Veriler üzerinden konuşulması gereken bir konu, size göre öyleyse; düşüncenizi genele beyan etmenizin de bir anlamı olmaz sanırım.
Verilere göre konuşuyorsak benzer olan olan model üstünden örnek gösteremezsin.
Benzer ve aynı kelimelerinin anlamlarını öğrenip ondan sonra fikir beyan etmelisiniz.
Aynı olmayan iki modelin verilerini kıyas etmek ne kadar gerçek?
iki ürün aynı platform olması sebebiyle 3 aşağı 5 yukarı benzer performans beklenebilir ki diğer incelemeyi paylaşma sebebim de buydu.
Verimlilik zaten genel anlamda topolojiye bağlı. @Andar Han hocam da yukarıda gayet detaylı şekilde açıklamış zaten. Çok basit bir örnek: Kullanılan MOSFET’lerin Rds(on) değerleri, geçiş (switching) kayıpları, diyotların ters toparlanma süreleri veya genel devre tasarımı özellikle secodnary side'da ki doğrultma yöntemi yani PR , SR, SSR veya PFC katındaki tasarımlar gibi topolojiler verimliliği etkiliyor. Deepcool ile öbür modeldeki temel farkda bu.Verilere göre konuşuyorsak benzer olan olan model üstünden örnek gösteremezsin. Birebir aynı üründen örnek göstermen gerekir. Ki konuda ismi geçen modelin iki farklı konfigürasyonu mevcut. Benzer ve aynı kelimelerinin anlamlarını öğrenip ondan sonra fikir beyan etmelisiniz. Aynı olmayan iki modelin verilerini kıyas etmek ne kadar gerçek? Aynı olsa zaten verimliliği bile aynı olurdu. Gold verimliliği, kalitesiz cinli ürünler bile yakalabiliyor. Konusu geçen ürünler 80+ white ve 80+bronze.
Konuyla alakasını göremedim bu dediklerinizin. Pek kişisel fikirlere açık bir konu sayılmaz. Konuşmanın başlama yeri güç kaynağına "C4" demenizden kaynaklıydı ve bizde bunun olmadığını anlatıyorduk. Burada kişisel fikir sunmadık.10k verip sistemi elektrik kesintisinde çöp olmuş birisine anlatabilir misin? Bu yüzden olabildiğince ihtimali azaltmak için daha iyi modellere yönlendirme yapmaya çalışıyorum. Bariz bir şekilde kişisel fikirlere açık konu. Nzxt c1200 güç kaynağı ne, dijital Corsair ax1600i alacağım diyen var.