DeepCool PF 700W güvenilir mi?

Eksik olan UVP, OCP, OTP korumaları nerede?

Bu seviyede makul olsa da OCP (12V kanalı için OCP mevcut) ve OTP eksik denilebilir de UVP zaten zorunlu bir koruma değil, tavsiye korumalar statüsünde.

PF 700W modelinin AsiaX kapasitörlü Helly platformu olanının şurada ufaktan bir incelemesi mevcut.

Çıkışta bağımsız regülasyon olması bile bahsettiğiniz tier list sınıflandırmasına göre e tier olmaması için yeterli. Zaten sadece bir kaynak ve kaynaklığı da soru işareti olan bir temel ile kalkıp bir PSU'ya C4 demek gayet gereksiz bir tavır.

Bu da aynı platforma ama biraz daha iyi kapasitörlere sahip 1st Player DK Premium modelinin testlerini de barındıran incelemesi;

Neticede sistemine göre günü kurtarabilir bir model. İmkan varsa daha iyisi, imkan yoksa eldeki ile idare edilebilir.

ProtectionOPP/OVP/SCP

Düzenleme:" “bana göre güzel/kötü” deme şansınız yok.", bu durumda seninde “al gönlünce kullan” diyebilme şansın yok çünkü içindeki bileşen neyse odur ve yorum yapılamaz. Gönlü ferah/ içi cız ederek kullanım durumu oluşamaz. Neden? Çünkü içindeki bileşenin kalitesi belli zaten. Şöyle kullanırsın ama böyle kullanırsın durumu olmaz. Zaten içindeki bileşenin performansına göre kullanır.

Öyle bir şey demedim zaten. Yeniden okuyun isterseniz. Hala haklı çıkma çabanızda garip açıkçası.

Ben zaten “al gönlünce kullan” tarzında bir şey demedim; sadece bu PSU'nun(iki modelin) aşırı berbat bir model olmadığını belirttim.

İncelemesi bir Rus tarafından yapılmış.

Rus forumundan buldum. Test sonuçları iyi seviyede (Regulasyon için en azından). Rippe veya transient response testlerini ev ortamında beklemek mümkün değil zaten.

Grenergy GR8313 supervisor IC içinde ana korumalar mevcut. Onun dışında Champion CM6800UNX içinde ise OPP, OVP ve SCP mevcut.

Örneğin FSP Hyper Pro modeli çok övülse de OTP ve UVP korumalarından yoksun; buna rağmen tierlist’te C verilmiş. Sırf bu korumalar yok diye E tier mi verilmeli? Ki şunuda ekleyeyim bu modelin filtrelemesinde no name kapasitörler mevcut. Özellikle 12v kanalında ripple değerleri iyi değil. Normalde C-'yi hak etmesi gerekli lakin C tier'e koymuşlar.

1760976665785.png

ProtectionOPP/OVP/SCP
Bir kere başta, içindeki bileşenlerin değerlendirebilir olduğunu anlayabilmen gerekiyor. 4 tekerli her araç, araba olmuyor yani.
Bu kısmı neden dediğinizide anlamadım. Zaten iç bileşenlere ve testlere göre değerlendiriyordum.

Son düzenleme:
Bu seviyede makul olsa da OCP (12V kanalı için OCP mevcut) ve OTP eksik denilebilir de UVP zaten zorunlu bir koruma değil, tavsiye korumalar statüsünde.

PF 700W modelinin AsiaX kapasitörlü Helly platformu olanının şurada ufaktan bir incelemesi mevcut.

Çıkışta bağımsız regülasyon olması bile bahsettiğiniz tier list sınıflandırmasına göre e tier olmaması için yeterli. Zaten sadece bir kaynak ve kaynaklığı da soru işareti olan bir temel ile kalkıp bir PSU'ya C4 demek gayet gereksiz bir tavır.

Bu da aynı platforma ama biraz daha iyi kapasitörlere sahip 1st Player DK Premium modelinin testlerini de barındıran incelemesi;

Neticede sistemine göre günü kurtarabilir bir model. İmkan varsa daha iyisi, imkan yoksa eldeki ile idare edilebilir.
Testler ve bilgiler için teşekkürler. 1st player ürünü ile konudaki ürün farklı ama incelemesi iyi yapılmış. Neticide çalışan her güç kaynağı ile sistem kullanılabilir.
DF 700, 80+ standart iken 1st plater 80+ bronze verimlilikte. Sadece tek bir yeri kaynak olarak aldığımı nereden çıkardınız? İnceleme yapan yerlerin güvenilir olduğu ne belli?
SPL's listesini, çeşitli testlerden derliyor yani kaynak değil kaynakların derlemesi/yorumlaması. Derleme için kaynak/ları teke indirgemek gereksiz bir anlatım olmuş.

"This list was created by Sir ProvidenceLaw (SPL) and other expert PSU reviewers. It's safe to trust their judgement" Tabii güvenmek zorunda değilsiniz.
Öyle bir şey demedim zaten. Yeniden okuyun isterseniz. Hala haklı çıkma çabanızda garip açıkçası.

İncelemesi bir Rus tarafından yapılmış.

Ki zaten Rus forumundan doğru buldum. Testlerde iyi seviyede. Rippe veyahut transient response testlerini beklemek zaten mümkün değil. Ev ortamında ancak bu kadar olur.

Grenergy GR8313 Supervisor IC'sinin içerisinde ana korumalar bulunuyor. Önreğin FSP Hyper pro modeli çok övülsede OTP ve UVP korumalarından yoksun bir model lakin tierlist üzerinde C tier verilmiş? Sırf onlar yok diye E tier mi verilsin?

Eki Görüntüle 2590995

Bu kısmı neden dediğinizide anlamadım. Zaten iç bileşenlere ve testlere göre değerlendiriyordum.
Forum üyesinin attığı Vietnam sitesinde inrush, transient ve ripple testleri mevcut. Yani neden bu testleri beklemek mümkün değil? Bu platform için yapılmış bile.
Listeye girersen Tiering Criteria sekmesi mevcut.

Testler ve bilgiler için teşekkürler. 1st Player ürünü ile konudaki ürün farklı ama incelemesi iyi yapılmış. Neticide çalışan her güç kaynağı ile sistem kullanılabilir.
DF 700, 80+ standart iken 1st plater 80+ Bronze verimlilikte. Sadece tek bir yeri kaynak olarak aldığımı nereden çıkardınız? İnceleme yapan yerlerin güvenilir olduğu ne belli?
SPL's listesini, çeşitli testlerden derliyor yani kaynak değil kaynakların derlemesi/yorumlaması. Derleme için kaynak/ları teke indirgemek gereksiz bir anlatım olmuş.

"This list was created by Sir ProvidenceLaw (SPL) and other expert PSU reviewers. It's safe to Trust their judgement" Tabii güvenmek zorunda değilsiniz.

Forum üyesinin attığı Vietnam sitesinde inrush, transient ve ripple testleri mevcut. Yani neden bu testleri beklemek mümkün değil? Bu platform için yapılmış bile.

Aynı platform demek aynı performans anlamına gelmiyor. Her marka değişik ürünler kullanabiliyor. Benzer performans yakalanabiliyor yalnızca. Ben sadece Rus forumundan bulduğumdan dolayı o tarz bir şey söyledim.

Evet, bulunsa da doğru olduğu anlamına gelmiyor.

Testler ve bilgiler için teşekkürler. 1st player ürünü ile konudaki ürün farklı ama incelemesi iyi yapılmış. Neticide çalışan her güç kaynağı ile sistem kullanılabilir.
DF 700, 80+ standart iken 1st plater 80+ bronze verimlilikte. Sadece tek bir yeri kaynak olarak aldığımı nereden çıkardınız? İnceleme yapan yerlerin güvenilir olduğu ne belli?
SPL tierlist'de zaten benzer testlerden alıyor kaynakları. Bu şekilde "Acaba bu güvenilir mi?" tarzı şeylere girilirse piyasada test verisi kalmaz. Forumlarda yapılan hiç bir şeye inanmamak gerekli o zaman. Ayrıca F14 lab gayet güvenilir bir kaynak.

Son düzenleme:
Aynı platform demek aynı performans anlamına gelmiyor. Her marka değişik ürünler kullanabiliyor. Ben yalnızca Rus forumundan dolayı o tarz bir şey söyledim.

Evet, bulunsa da doğru olduğu anlamına gelmiyor.

SPL tierlist'de zaten benzer testlerden alıyor kaynakları. Bu şekilde "Acaba bu güvenilir mi?" tarzı şeylere girilirse piyasada test verisi kalmaz. Forumlarda yapılan hiç bir şeye inanmamak gerekli o zaman. Ayrıca F14 lab gayet güvenilir bir kaynak.
Güvenilir diyebilirsin ama bu güvenilir olduğu anlamına gelmiyor. Çalıştırıyor, günü kurtarıyor diye hep kurtacağı anlamına gelmediği gibi en pahalı modeli alsanda sorunsuz kullabileceğin anlamına da gelmez. Sadece genelleme olarak kırmızı renkli olanlardan uzak dur dedim. Bana göre C4 kategorisinde yani bu kadar basit.

1st player ürünü ile konudaki ürün farklı ama incelemesi iyi yapılmış.

80+ verimlilik hususu iki PSU arasında öyle büyük bir fark olduğunu göstermez, iki incelemede parça dökümlerine bakarsanız, farkın anahtarlama mosfetlerinden geldiği anlaşılabilmektedir. Bunun dışında boost diot PF 700'de biraz daha düşük, diğer IC'ler hatta düşük kanal schottky diyotları bile benzer seviyede, iki ürün aynı platform olması sebebiyle 3 aşağı 5 yukarı benzer performans beklenebilir ki diğer incelemeyi paylaşma sebebim de buydu.

SPL bunu beyan ediyor tâbii lakin içerisindeki uyumsuzluklar da o kaynakları degerlendirmede zaman zaman kolaya kaçıldığına işaret ediyor. Ayrıca sizin sadece bu kıyası göstererek C4 demeniz söz konusu, konuda bunun dışında tarafınızdan sunulmuş herhangi bir veri göremiyorum.

Çalıştırıyor, günü kurtarıyor diye hep kurtacağı anlamına gelmediği gibi en pahalı modeli alsanda sorunsuz kullabileceğin anlamına da gelmez. Sadece genelleme olarak kırmızı renkli olanlardan uzak dur dedim. Bana göre C4 kategorisinde yani bu kadar basit.

Veriler üzerinden konuşulması gereken bir konu, size göre öyleyse; düşüncenizi genele beyan etmenizin de bir anlamı olmaz sanırım.

Son düzenleme:
Güvenilir diyebilirsin ama bu güvenilir olduğu anlamına gelmiyor. Çalıştırıyor, günü kurtarıyor diye hep kurtacağı anlamına gelmediği gibi en pahalı modeli alsanda sorunsuz kullabileceğin anlamına da gelmez. Sadece genelleme olarak kırmızı renkli olanlardan uzak dur dedim. Bana göre C4 kategorisinde yani bu kadar basit.

Yazdığım şeylerin başında da söylemiştim. Bu konu "kişisel fikirlere" uygun bir konu değil. Kablo görünümü veyahut dış kasanın görünüşü hakkında yorum yapmıyoruz. İç bileşenlere ve testlere göre C4 gibi bir ürün değil.

Tabii işin şans tarafıda var lakin o kısım dediğiniz gibi "şansa" bağlı. Nadir de olsa 10.000TL'lik güç kaynaklarında bile patlama yaşanabiliyor. O kısmı hesaba katamayız. Bu arada bu demek olmuyor ki ikisinin oranı aynı. Tabii ki değil.

Son düzenleme:
Yazdığım şeylerin başında da söylemiştim. Bu konu "kişisel fikirlere" uygun bir konu değil. Kablo görünümü veyahut dış kasanın görünüşü hakkında yorum yapmıyoruz. İç bileşenlere ve testlere göre C4 gibi bir ürün değil.

Tabii işin şans tarafıda var lakin o kısım dediğiniz gibi "şansa" bağlı. Nadir de olsa 10.000TL'lik güç kaynaklarında bile patlama yaşanabiliyor. O kısmı hesaba katamayız. Bu arada bu demek olmuyor ki ikisinin oranı aynı. Tabii ki değil.
10k verip sistemi elektrik kesintisinde çöp olmuş birisine anlatabilir misin? Bu yüzden olabildiğince ihtimali azaltmak için daha iyi modellere yönlendirme yapmaya çalışıyorum. Bariz bir şekilde kişisel fikirlere açık konu. Nzxt c1200 güç kaynağı ne, dijital Corsair ax1600i alacağım diyen var.
80+ verimlilik hususu iki PSU arasında öyle büyük bir fark olduğunu göstermez, iki incelemede parça dökümlerine bakarsanız, farkın anahtarlama mosfetlerinden geldiği anlaşılabilmektedir. Bunun dışında boost diot PF 700'de biraz daha düşük, diğer IC'ler hatta düşük kanal schottky diyotları bile benzer seviyede, iki ürün aynı platform olması sebebiyle 3 aşağı 5 yukarı benzer performans beklenebilir ki diğer incelemeyi paylaşma sebebim de buydu.

SPL bunu beyan ediyor tâbii lakin içerisindeki uyumsuzluklar da o kaynakları degerlendirmede zaman zaman kolaya kaçıldığına işaret ediyor. Ayrıca sizin sadece bu kıyası göstererek C4 demeniz söz konusu, konuda bunun dışında tarafınızdan sunulmuş herhangi bir veri göremiyorum.

Veriler üzerinden konuşulması gereken bir konu, size göre öyleyse; düşüncenizi genele beyan etmenizin de bir anlamı olmaz sanırım.
Verilere göre konuşuyorsak benzer olan olan model üstünden örnek gösteremezsin. Birebir aynı üründen örnek göstermen gerekir. Ki konuda ismi geçen modelin iki farklı konfigürasyonu mevcut. Benzer ve aynı kelimelerinin anlamlarını öğrenip ondan sonra fikir beyan etmelisiniz. Aynı olmayan iki modelin verilerini kıyas etmek ne kadar gerçek? Aynı olsa zaten verimliliği bile aynı olurdu. Gold verimliliği, kalitesiz cinli ürünler bile yakalabiliyor. Konusu geçen ürünler 80+ white ve 80+bronze.

Verilere göre konuşuyorsak benzer olan olan model üstünden örnek gösteremezsin.

Benzer ve aynı kelimelerinin anlamlarını öğrenip ondan sonra fikir beyan etmelisiniz.

Hayır, kıyas olarak kullanılabilir olması sebebiyle gösterilebilir ki iki model arasında çok da önemli gibi üzerine basarak ifade ettiğiniz ve sadece giriş tarafta bulunan PFC katı ile ilgili olan verimlilik farkı "aynı" platformlarda ufak parça değişimleri ile mümkündür. Diğer taraftan verimlilik, PSU konusunda en son bakılacak yerlerden biridir.

Aynı olmayan iki modelin verilerini kıyas etmek ne kadar gerçek?

Buna zaten okuduğunuz (?) bir önceki mesajımda cevap mevcut.

iki ürün aynı platform olması sebebiyle 3 aşağı 5 yukarı benzer performans beklenebilir ki diğer incelemeyi paylaşma sebebim de buydu.

Gereksiz atışmaları bir kenara bırakmayacaksak, konunun pek de takip edilebilir ve cevap verilebilir bir yanı yok. Size hayırlı günler.

Verilere göre konuşuyorsak benzer olan olan model üstünden örnek gösteremezsin. Birebir aynı üründen örnek göstermen gerekir. Ki konuda ismi geçen modelin iki farklı konfigürasyonu mevcut. Benzer ve aynı kelimelerinin anlamlarını öğrenip ondan sonra fikir beyan etmelisiniz. Aynı olmayan iki modelin verilerini kıyas etmek ne kadar gerçek? Aynı olsa zaten verimliliği bile aynı olurdu. Gold verimliliği, kalitesiz cinli ürünler bile yakalabiliyor. Konusu geçen ürünler 80+ white ve 80+bronze.
Verimlilik zaten genel anlamda topolojiye bağlı. @Andar Han hocam da yukarıda gayet detaylı şekilde açıklamış zaten. Çok basit bir örnek: Kullanılan MOSFET’lerin Rds(on) değerleri, geçiş (switching) kayıpları, diyotların ters toparlanma süreleri veya genel devre tasarımı özellikle secodnary side'da ki doğrultma yöntemi yani PR , SR, SSR veya PFC katındaki tasarımlar gibi topolojiler verimliliği etkiliyor. Deepcool ile öbür modeldeki temel farkda bu.

Aynı platformu kaynak göstermek bir yönden mümkün; çünkü benzer bileşen seçimi ve topoloji yapısı çoğunlukla benzer şeyler veriyor. Kaldı ki Deepcool’un ana hatlarının benzer olduğu belli zaten. Tam anlamıyla karşılaştırılamayacağını bizde biliyoruz lakin akılda bir fikir oluşturuyor güç kaynağı hakkında.

10k verip sistemi elektrik kesintisinde çöp olmuş birisine anlatabilir misin? Bu yüzden olabildiğince ihtimali azaltmak için daha iyi modellere yönlendirme yapmaya çalışıyorum. Bariz bir şekilde kişisel fikirlere açık konu. Nzxt c1200 güç kaynağı ne, dijital Corsair ax1600i alacağım diyen var.
Konuyla alakasını göremedim bu dediklerinizin. Pek kişisel fikirlere açık bir konu sayılmaz. Konuşmanın başlama yeri güç kaynağına "C4" demenizden kaynaklıydı ve bizde bunun olmadığını anlatıyorduk. Burada kişisel fikir sunmadık.

Ancak kişisel fikir şu şekilde olur: "Yerinizde olsam, o güç kaynağını kısa sürede değiştirirdim veya Ben o sistemi o güç kaynağına emanet etmezdim."

Konuşmanın bundan sonra uzamasının pek mantığı kalmadı açıkçası. Hayırlı akşamlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı