Deepin OS'u nasıl buldunuz?

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Beta sürümünde, marketlerine izleyici yerleştirerek, kullanıcıları tedirgin eden, Deepin Os hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Benim düşüncelerim;
Ara yüzü çok güzel. Kendine çeken bir yapısı var.

dsadsad.png

DDE masaüstü ortamı ile eşine az rastlanır, çok pratik bir çalışma alanı sunuyor. Ayrıca çok güzel bir şekilde özelleştirilebiliyor.

sadsad.png

Uygulama mağazası görünümü, günümüz olan son kullanıcılara uygun olmakla kalmıyor, yenilikçi görünümüyle bizlere de hitap ediyor.
Mağazası da uygulama bakımında dopdolu.

Deepin-Store.png

Grafik Yöneticisi ile masaüstü bilgisayarlarda ki, ekran kartınızı "Normal", "Orta" ve ya "Yüksek Performans"a göre ayarlamakla kalmıyorsunuz, çift ekran kartlı dizüstü bilgisayarlarınızın hangi ekran kartını kullanacağını seçebiliyorsunuz.

dasdsa.png

Çok stabil olması ön planda. Ben Sosyal'de çok belirttim. Deepin Os 2GB DDR3 1600 Mhz Ram'li ve Intel Atom 1.44Mhz 4 çekirdeği bulunan minibookumda çok performanslı çalışıyordu. Yani işlemci geç yanıt vermiyor sadece çoklu işlemler için yeterli belleği yok cihazın ayrı bir konu.

Deepin Os ile birlikte gelen uygulamalar ise oldukça kullanımı kolay ve modaya uygun şekilde. Bu yüzden son kullanıcıya hitap eder.

Ayrıca .deb paketlerini, terminalden komut vererek kurmanıza gerek yok. Üzerine tıklayın ve sadece yönetici şifrenizi girin bu kadar.

Bu izleyici olayları can sıksa da, yıllardır Windows'un, Google'un ve Apple'in yapmakta olduğu ve yaptığını sürdürdüğü şeyler değil mi zaten ?

Deepin Os 20 Beta yabancı kaynaklı inceleme videosu. Kendim hazırlamak isterdim ama bizim burada herhangi bir İ.S.S'nin alt yapısı olmadığı için sınırsız bir internetim yok :(.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows'taki oyunları oynamak isterseniz destek verebilirim. Yalnız şöyle bir sorun var. Tamam performans konusunda gerçekten de verimli. En azından kendi sistemimde çok güzel LoL oynadım. Zamanında ise ETS2 ve Dota 2'yi çok güzel oynardım ama DX11 ve ya Vulkan'ı sanırsam Wine ve ya Proton tam taklit edemiyor. Yüksek ayarlarda ve çözünürlükte bile bu teknolojilerin getirdiği grafikleri tam kullanamıyoruz. O yüzden grafik olarak biraz kötü duruyor maalesef. Ya da ben çözemedim olayı. Performans çok güzel ama grafikler zevk vermez. Bir Windows'taki gibi değil yani. Benim gözlemlediklerimi yazdım.

Sonuçta Wine ve Proton, Windows gibi davranmaya çalışan yazılımlar. Galiba Proton da, bir çeşit özelleşmiş Wine.

Bugün bir Windows, Os X'te ihtiyaç duyulan sistemleri Linux'ta çok kolay karşılayabiliyor. Deepin Os ise çok farklı bir hava katıyor.

Son düzenleme:
Deepin masaüstü tasarımı güzel ama bence güvenli değil. Eğer UbuntuDDE bu yeni tasarımla bir sürüm çıkarırsa UbuntuDDE kullanırım.
Pardus ve Ubuntu'nun DDE ortamları vardır. Deneyebilirsiniz. Hatta baya da güzel.

Son düzenleme:
Alttaki geri dönüşüm kutusunun üstüne program götürmek silinmesine yeterli mi yoksa tıklayıp açmak mı gerekir?
Herhangi bir uygulamaya sağ tık yaptığınızda kaldır yazısı pasif değilse uygulamaları kaldırabilirsiniz.
O bahsettiğiniz olay ile kaldırmıyor.

Bu izleyici olayları can sıksa da, yıllardır Windows'un, Google'un ve Apple'in yapmakta olduğu ve yaptığını sürdürdüğü şeyler değil mi zaten ?

Bu düşünce sıkıntılı. Onlar yapıyor, bu da yapsa çok sıkıntı değil gibi anlam çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı