Defender yeterli mi yoksa antivirüs programı kullanılmalı mı?

Merhaba. Kullanılsa bile ücretsiz antivirüsler iş görür mü yoksa abonelik mi almak lazım? Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Eğer bilgisayarı düzgün kullanıyorsanız. Yani güvensiz sitelere girmiyorsanız veya virüslü şeyler indirmiyorsanız gerek yok.

Bir şey indireceğin zaman "Tıklarsan valla iniyor" gibi butonlara/bağlantılara tıklamadığın sürece, örneğin bir PDF indireceğin zaman "BuGerçektenPDF.exe" gibi bir dosya indirmediğin ve en önemlisi bunu tıklayıp açmadığın sürece Windows Defender gayet yeterli oluyor bilinçli bir kullanıcı için.

Son düzenleme:
Bir şey indireceğin zaman "Tıklarsan valla iniyor" gibi butonlara/bağlantılara tıklamadığın sürece, örneğin bir PDF indireceğin zaman "BuGerçektenPDF.exe" gibi bir dosya indirmediğin ve en önemlisi bunu tıklayıp açmadığın sürece Windows Defender gayet yeterli bilinçli bir kullanıcı için.
Neden ''Tıklarsan valla iniyor'' diye bir şey yazsınlar? O zaman virüs olduğunu çok belli ederler. Örnek olarak ben söyleyeyim. Bu bilgisayarda virüs var temizlemek için tıkla gibi bir şey çıkarsa virüslüdür.

Merhaba. Kullanılsa bile ücretsiz antivirüsler iş görür mü yoksa abonelik mi almak lazım? Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Güvenilir sitelerden bildiğin sitelerden indirme yapıyorsan sıkıntı yok hiç kullanmasan da olur ileride crackli program indirmek istediğinde durduk yere uyarı alırsın onun dışında ben AVG 2 yıllık sözleşme yaptım sonra da program indiremediğim için bağlı olan cihazlardan birinden sildim bazı programların internet sitelerinden indirmek istediğin dosyanın linkini veya indirdiğin dosyayı taratabilme özelliği var adını unuttum ama arama motoruna yazınca çıkıyor onu kullanmak bana daha mantıklı geliyor

Neden ''Tıklarsan valla iniyor'' diye bir şey yazsınlar? O zaman virüs olduğunu çok belli ederler. Örnek olarak ben söyleyeyim. Bu bilgisayarda virüs var temizlemek için tıkla gibi bir şey çıkarsa virüslüdür.
Bilerek absürd örnekler üzerinden, biraz espriyle karışık anlattım derdimi sadece.

Güvenilir sitelerden bildiğin sitelerden indirme yapıyorsan sıkıntı yok hiç kullanmasan da olur ileride crackli program indirmek istediğinde durduk yere uyarı alırsın onun dışında ben AVG 2 yıllık sözleşme yaptım sonra da program indiremediğim için bağlı olan cihazlardan birinden sildim bazı programların internet sitelerinden indirmek istediğin dosyanın linkini veya indirdiğin dosyayı taratabilme özelliği var adını unuttum ama arama motoruna yazınca çıkıyor onu kullanmak bana daha mantıklı geliyor
Crackli oyunlara virüs mü diyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı