Definasyon mu bulk mu yapmalıyım?

KasaturaNotFound

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba 5 aydır spor yapıyorum boyum 78 kilodan 65 kiloya düştüm ama yağ oranım hala %18 %19 civarı yaş 16 ve boy 1.77 sizce kaslı bir karına ulaşmak için ne yapmam gerek bulk mu definasyon mu daha önce açmış olduğum konularda bulk yapmam gerektiği söylendi fakat bir arkadaşım diyete girmemi yağları yaktıktan sonra kas yapmamı önerdi ama protein ağırlıklı beslenerek bir de 5 aylık spor geçmişim oldu demiştim o süreçte kollarım falan da bayağı kas kazandı yani zargana gibi gözükmüyorum sizce ne yapmam gerek bulk mu yoksa definasyon mu?

Bulk yap ve süreçte sabit kal. 70lere ulaştığında düzgün bir şekilde definasyon yapabilirsin. 178'im ve 64lerdeyim 70'e kadar da durulmaması gerektiğini düşünüyorum. Kaslı bir karını da her zaman yapabilirsin yağları yakmak zor olmaz. Ayrıca yağları yaktıktan sonra kas yapmak çok saçma, yağları yaktığın süreçte kas yapmalısın nasıl yağ kazanırken spor yapıyorsan.

Bulk yapmalısın ama temiz bulk olmalı. Temiz kas ile 80 kilo yaparsan kendini yağ almadığından otomatikmen yağ oranın dengelenicek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten çok düşmüşsün bu kiloyu verirken ister istemez kas da kaybettin o yüzden düzgün bir clean bulk yap şöyle kalıplı bir hale gelince de clean cut yaparsın. Karın kaslarına garanti veremem o biraz genetige bağlı tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı