Definasyon neden yapılır?

Fear69

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Radeon Rx 580
İşlemci: İ3-9100F
Anakart: Asus Prime H310M-K R2.0
SSD: Ritek 2.5 SATA III 512GB
RAM: 16GB
Herkes bulk definasyon kavramlarini biliyordur. Fakat ortalama bir sporcu clean Bulk'u neden uzun süre sürdüremez? Neden definasyon yapar?

Definasyonun amacını biliyorum fakat neden yapıldığı hakkında bir bilgim yok.

Definasyona neden ihtiyaç duyulur? Bu dönem, yağ ve kas kütlelerini tamamen kontrol altına almaya dayanıyor. Vücut gelişimini, istenilen fit ve kaslı görünüme ulaşacak şekilde ilerletmeye yardımcı olur. Yağ ve su kütlesinde azalmayı sağlayan bu program, aslında bir diyet listesiyle ödem atma dönemi olarak da kabul edilebilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Definasyona neden ihtiyaç duyulur? Bu dönem, yağ ve kas kütlelerini tamamen kontrol altına almaya dayanıyor. Vücut gelişimini, istenilen fit ve kaslı görünüme ulaşacak şekilde ilerletmeye yardımcı olur. Yağ ve su kütlesinde azalmayı sağlayan bu program, aslında bir diyet listesiyle ödem atma dönemi olarak da kabul edilebilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Tamamen isteğe mi bağlı hocam definasyon?

Clean bulk neden uzun süre devam ettirilemiyor?

Yani dostum isteğe bağlı yapmassan doğal olur

Clean bulk hakkında pek bilgim yok maalesef dostum.

Herkes bulk definasyon kavramlarini biliyordur. Fakat ortalama bir sporcu clean Bulk'u neden uzun süre sürdüremez? Neden definasyon yapar?

Clean bulk yapmak uzun süre istikrar gerektirir. Definasyondan önceki dönem, yani bulk dönemi, kişi daha rahat beslenebildiği için tercih edilir. Sonrasında ise yaz aylarının gelmesiyle kalori alımını azaltıp definasyona odaklanılır. Çünkü bulk döneminde aldığı fazlalık yağı eritme odaklı düşünür. Clean bulk'ta ise sürekli belli bir kalori aralığında olmak ve sağlıklı beslenmek herkes için uygun değildir.

Clean bulk yapmak uzun süre istikrar gerektirir. Definasyondan önceki dönem, yani bulk dönemi, kişi daha rahat beslenebildiği için tercih edilir. Sonrasında ise yaz aylarının gelmesiyle kalori alımını azaltıp definasyona odaklanılır. Çünkü bulk döneminde aldığı fazlalık yağı eritme odaklı düşünür. Clean Bulk'ta ise sürekli belli bir kalori aralığında olmak ve sağlıklı beslenmek herkes için uygun değildir.

Peki hocam clean bulk da yağlaniyoruz bir miktar. Yagli vucudun altina temiz bir kas kütlesi koymak mümkün müdür?

Yoksa definasyon şart mıdır?

Kışın kaloriye abanıp yağlanıp yazın kilo verme saçmalık. Kalori ihtiyacının %5-10 fazlası ile uzun bir süre devam edilebilir.

Peki hocam clean bulk da yağlaniyoruz bir miktar. Yagli vucudun altina temiz bir kas kütlesi koymak mümkün müdür?

Yoksa definasyon şart mıdır?
Clean bulk'ta zaten definasyon ihtiyacın çok fazla olmaz. 2 sporcu düşün birisi clean bulk yapıyor diğeri de bulk yapıyor. Bulk yapan ayda 4 kilo alabilir ama clean bulk yapan birisi temiz bir kütle almak istediği için fazla kalori de almadığı için 1-1.5 kilo alabilir ama aldığı kütlenin bir çoğu kas kütlesidir. Bu belirtiğim oranlar spora yeni başlayan ve sporda 2 seneden fazla olan kişilerde farklılık gösterebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı