DEHB hastası mıyım?

Makaleler
1
Doktorun yazdığı antidepresanlar işe yaramayınca doktora kahvenin psikolojime iyi geldiğini ve dikkatimi topladığını söyledim. Doktor da bunun için Modiwake yazdı bana. İnternette zeka hapı olarak da geçiyor. Bu ilacı kullanmadan önceki halimle sonraki halim arasında oldukça fark var. Odaklanmam arttı ve uykum açıldı. Sizce DEHB hastası mıyım? Doktor bununla ilgili bir şey söylemedi bana. Hiperaktif değilim bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dehb demek illa öyle şımarık çocuklar gibi oradan oraya koşturma isteği, durmadan bir şeylerle uğraşma değildir aynı zamanda dikkatinin dağınık olması da Dehb'in bir parçasıdır. Ancak bu ilaç daha çok gün içinde uykulu olanlar için. Yani bilmiyorum sadece bu kadar kısa bir muhabbet ile ilaç yazılıyorsa gerçekten çok büyük bir sıkıntı varmış. Ancak dediğim gibi bu hap senin Dehb'in için değil hipersomnian için verildiğini düşünüyorum. Bu ne demek dersen, 7 saat uyumaya rağmen gün içinde hala uykulu olma hali. Bu tür hastalıklar genelde araba kullanan vb. kişiler için hastalık olarak tanımlanır ve tedavisi yapılmalıdır. Yani aslında söylediğim gibi cidden bu kadar kısa bir konuşmayla buraya vardıysa biraz garip geldi, daha doğrusu bana doğru gelmedi doktorun yaklaşımı ama tedaviden fayda görüyorsan düzenli olarak kontrole gitmende fayda var.

Dehb demek illa öyle şımarık çocuklar gibi oradan oraya koşturma isteği, durmadan bir şeylerle uğraşma değildir aynı zamanda dikkatinin dağınık olması da Dehb'in bir parçasıdır. Ancak bu ilaç daha çok gün içinde uykulu olanlar için. Yani bilmiyorum sadece bu kadar kısa bir muhabbet ile ilaç yazılıyorsa gerçekten çok büyük bir sıkıntı varmış. Ancak dediğim gibi bu hap senin Dehb'in için değil hipersomnian için verildiğini düşünüyorum. Bu ne demek dersen, 7 saat uyumaya rağmen gün içinde hala uykulu olma hali. Bu tür hastalıklar genelde araba kullanan vb. kişiler için hastalık olarak tanımlanır ve tedavisi yapılmalıdır. Yani aslında söylediğim gibi cidden bu kadar kısa bir konuşmayla buraya vardıysa biraz garip geldi, daha doğrusu bana doğru gelmedi doktorun yaklaşımı ama tedaviden fayda görüyorsan düzenli olarak kontrole gitmende fayda var.
Odaklanmam da arttı hocam.

Aslında odağınız düşüktü, normale döndü büyük ihtimal. Arttığı dediğinizin o olduğunu düşünüyorum çünkü dehb ile alakalı bir ilaç değil bu.
Her gün kullanamıyorum bu ilacı çünkü vücut alışıyor belli bir süre sonra. 3 günde bir atmaya karar verdim. Bugün 3. gün ve tekrar attım. İlk gün attığım gibi enerjiğim ve odaklanmam arttı bayağı. Doktora söylesem her gün kullanabileceğim bir ilaç yazsa Ritalin, Concerta gibi. Bunlara vücut alışmıyor galiba.

Şu an kahve içtim +odak sağladı.

İlaçla birlikte kahve içince ekstradan artıyor.

Aslında odağınız düşüktü, normale döndü büyük ihtimal. Arttığı dediğinizin o olduğunu düşünüyorum çünkü dehb ile alakalı bir ilaç değil bu.
Ben de başlığı görünce bir meraklandım bir soru sormak istiyorum . Küçükken okulda arkadaşlarımla anlaşamıyorum diye ve haraketli bir çocuk olduğum için beni psikiyatriste falan götürmüşler 1-2 ay ilaç kullanmışım haraketli olduğum için sanırım sonra tekrardan psikiyatri merkezine götürmüşler testler falan yapılmış ve psikiyatrist bir şeyi yok demiş haraketliyim diye dikkatle ilgili herhangi bir sorunum yok hiperaktivitiyle ilgilide bir sorunum yok 11 yıldır psikiyatriste gitmedim. Küçükken inanılmaz bir odağım vardı. Sadece ilaç vermişler sanırım herhangi bir raporum yok diye biliyorum buna nereden bakabilirim belki bir bilginiz vardır diye sormak istedim bakmam gerekiyorda. Herhangi bir tanı almadım diye biliyorum bunu kabaca e-devletten bakabiliyorum değil mi?

Ben de başlığı görünce bir soru sormak istiyorum. Küçükken okulda arkadaşlarımla anlaşamıyorum diye ve haraketli bir çocuk olduğum için beni psikiyatriste falan götürmüşler 1-2 ay ilaç kullanmışım haraketli olduğum için sanırım sonra tekrardan psikiyatri merkezine götürmüşler testler falan yapılmış ve psikiyatrist bir şeyi yok demiş haraketliyim diye dikkatle ilgili herhangi bir sorunum yok hiperaktivitiyle ilgilide bir sorunum yok 11 yıldır psikiyatriste gitmedim. Küçükken inanılmaz bir odağım vardı. Sadece ilaç vermişler sanırım herhangi bir raporum yok diye biliyorum buna nereden bakabilirim belki bir bilginiz vardır diye sormak istedim bakmam gerekiyorda. Herhangi bir tanı almadım diye biliyorum bunu kabaca e-devletten bakabiliyorum değil mi?
e-nabız üzerinden bakabilirsiniz.

Her gün kullanamıyorum bu ilacı çünkü vücut alışıyor belli bir süre sonra. 3 günde bir atmaya karar verdim. Bugün 3. gün ve tekrar attım. İlk gün attığım gibi enerjiğim ve odaklanmam arttı bayağı. Doktora söylesem her gün kullanabileceğim bir ilaç yazsa Ritalin, Concerta gibi. Bunlara vücut alışmıyor galiba.

Şu an kahve içtim +odak sağladı.

İlaçla birlikte kahve içince ekstradan artıyor.

e-nabız üzerinden bakabilirsiniz.
Teşekkürler kullanıcı adınızı görünce fark ettim siz de sanırım benim gibi sınava hazırlanıyorsunuz mezuna kalmıştınız diye hatırlıyorum bir başlıkta görmüştüm nasıl gidiyor?

Teşekkürler kullanıcı adınızı görünce fark ettim siz de sanırım benim gibi sınava hazırlanıyorsunuz mezuna kalmıştınız diye hatırlıyorum bir başlıkta görmüştüm nasıl gidiyor?
Şu aralar makale işlerinden derslerime bakamadım pek ama artık yarından itibaren sıkı bir şekilde çalışacağım. 27 Haziran'da başlamıştım çalışmaya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı