Dehb hastası mıyım?

Hocam bana 3 sene önce teşhis konulmuştu. Önce setinox ardından ritalin ardından da concerta reçete edilmişti. Ritalin ve concerta bende ağır deprasyon, anksiyete ve OKB'ye neden oldu. 3 yıldır o hastalıklardan kurtulmaya çalıştığım için dehb tedavisi görmüyordum o yüzden yarın tekrardan dehb tedavisi için doktora görüneceğim. Öncelikle yaşadığın şehirde dehb alanında uzman psikiyatr bul ki sana doğru teşhis koysun. Benim sana önerim ritalin, concerta, medikinet gibi uyarıcı ilaçları kullanmaman. Çünkü bu ilaçlar öyle hafif yan etkisi olan ilaçlar değiller.

Evet kolaylaştırıyor ama ben ilk 2 saat halüsinasyon görüyordum sonra bıraktım.

Bir de hocam nasıl ailenize söylediniz ilk ne bileyim kendime bile yediremedim dehbli olduğuma yok degilimdir diye geziyorum .

DEHB sahibiyim.
Çocukluktan beri matematik harici notlarım 80 altına düşmedi, zamanla depresyona evrildi, araya korona girdi ve lgsde batırdım.

36 mg concerta kullanmaya başladığımdan beri aslında salak olmadığımı, sadece sağlık sorunum olduğunu keşfettim. Artık ders çalışabiliyordum!

Benim semptomlarım bunlar beyler, buradan çıkarmak isteyen ne çıkarır bilemem ama dehb dediğin psikiyatri olmadan anlaşılmıyor. Herkeste farklı işliyor.

Bir de hocam nasıl ailenize söylediniz ilk ne bileyim kendime bile yediremedim dehbli olduğuma yok degilimdir diye geziyorum .
YKS sınav senemdi, derslere odaklanamadığımı ve öğrenirken zorluk çektiğimi araştırmam sonucunda bende DEHB olabileceğinden bahsetmiştim. Ailemin pek umurunda olmadı, sende yoktur vs. şeyler söylediler. Sen de yaşadığın sıkıntıları anlatıp DEHB'li olduğundan şüphelendiğini ve o yüzden doktora gitmen gerektiğini açıklayabilirsin. Sonuçta teşhisi doktor koyuyor.

22 yaşındayım, DEHB'liyim. Odaklanmanın yollarını öğrendim. Arkadaşların ve hayal kurma kısmı haricinde aşağı yukarı DEHB'le örtüşüyor.

Dikkat eksikliği ve hiper-aktif bozukluk kişinin odağını uzun süre koruyamaması ve çevre uyaranlar tarafından anında dikkatinin dağılmasına denir. Çoğu zaman başladığı bir işi, dikkatini çeken başka bir işi yapmak için yarım bırakır. Kontrol edilmesi imkansız bir şey değil.

22 yaşındayım, DEHB'liyim. Odaklanmanın yollarını öğrendim. Arkadaşların ve hayal kurma kısmı haricinde aşağı yukarı DEHB'le örtüşüyor.

Dikkat eksikliği ve hiper-aktif bozukluk kişinin odağını uzun süre koruyamaması ve çevre uyaranlar tarafından anında dikkatinin dağılmasına denir. Çoğu zaman başladığı bir işi, dikkatini çeken başka bir işi yapmak için yarım bırakır. Kontrol edilmesi imkansız bir şey değil.
Birden fazla işi aynı esnada yapmayı denemekte buna dahil midir, bir şeyleri erteleyip en son anında bitiriyorum bende.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı