Dell 502X 8 kere bipledi ve açılmıyor

mertaydogdu59

Centipat
Katılım
16 Mart 2020
Mesajlar
27
Dell 502X laptopumu ısındığı için temizlik amacıyla söktüm. Daha önce de sökmüştüm ama bu sefer laptopun kasası açıkken acaba ısınmadan çalışır mı diye merak edip çalıştırdım. 8 kere bip sesi geldi, PC açılmadı, sonra güç tuşu ile kapadım ve bu sefer açmak için bastığımda laptop hiçbir tepki vermiyor.
Arızanın sebebi? Ne olabilir yardımlarınız için teşekkürler.
 
HataAnlamı
Sürekli sesGüç kaynağı arızası
Birçok kısa bipAnakart arızası
1 uzunBellek tazelenmesinde hata
1 uzun 1 kısaAnakart veya BIOS çipi arızası
1 uzun 2 kısaEkran kartı arızası
1 uzun 3 kısaEkran kartı arızası
2 uzun 1 kısaEkran kartı arızası(RAMDAC kaynaklı)
2 kısaBellek parity (eşlik) hatası
3 kısaBelleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
4 kısaTimer hatası
5 kısaİşlemci hatası
6 kısaKlavye işlemcisi hatası
7 kısaİşlemci hatası
8 kısaEkran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 kısaBIOS ROM hatası
10 kısaCMOS okuma/yazma hatası
11 kısaTampon bellek hatası
[TBODY] [/TBODY]
Kaynak: Bilişim Teknolojilerinin Temelleri ders kitabı.
Cihaza statik elektrik sebepli ciddi bir zarar vermiş ya da sadece bir fişi soketine takmamış olabilirsin.
 
Kontrol ettim takılmamış bir soket yok statik elektrik zarar verdiyse nereye nasıl zarar vermiş kendim çözebilir miyim?
Bip sesine göre konuşmak gerekirse ekran kartıyla alakalı bir yerlere zarar vermişsin gibi gözüküyor. Net bir şey söylemem mümkün değil. Laptop'lar Çok narin cihazlar. Her şey olmuş olabilir. Hiç bir tepki yoksa servis veya işinin ehli bir bilgisayar tamircisine danışman gerekiyor. Muhtemelen kendin çözemezsin.
 
Bip sesine göre konuşmak gerekirse ekran kartıyla alakalı bir yerlere zarar vermişsin gibi gözüküyor. Net bir şey söylemem mümkün değil. Laptop'lar çok narin cihazlar. Her şey olmuş olabilir. Hiçbir tepki yoksa servis veya işinin ehli bir bilgisayar tamircisine danışman gerekiyor. Muhtemelen kendin çözemezsin.

Sökerken güç tuşunun kablosu biraz zarar gördü kırılmış temassızlık yapıyor olabilir mi eğer temassızlık yapıyorsa çalıştırmak için ne yapmam lazım.
 
Sökerken güç tuşunun kablosu biraz zarar gördü kırılmış temassızlık yapıyor olabilir mi eğer temassızlık yapıyorsa çalıştırmak için ne yapmam lazım.
Güç tuşunun kablolarına tornavida veya kısa bir tel yardımıyla kısa devre yaptırıp çalıştırmayı deneyebilirsin. Yanlış bir şey yapman durumunda mesuliyet kabul etmiyorum.
 
Laptopta güç varken mi temizlik yapıyordunuz? Batarya, şarj vesaire...
Laptopta güç varken mi temizlik yapıyordunuz? Batarya, şarj vesaire...

Elektrik yoktu ilk başta ama kasa açıkken şarja bağladım ve çalıştırmayı denedim harici monitöre bağlayıp bilgisayar 8 kere falan bipledi sonra hiç güç gelmedi.
 
Batarya takılıyken kapağı açıp temizlik yaptıysan şimdiden geçmiş olsun. Ram'i tam olarak yerine oturtmamış olabilirsin bu durumda rami çıkartıp giriş kısımlarını silgiyle sildikten sonra düzgün birşekilde yerine tak,flex kabloları tam yerine oturtmamış olabilirsin. Anakartı tam olarak çıkarttıysan klavye,güç tuşu ve mouse pad'in flex kablolarına dikkat etmeyip zarar vermiş olabilirsin bir sürü ihtimal var. Eğer bilgisayarınız da kasanın üstünde bildirim ışıkları varsa bilgisayarınızın güç tuşuna basın hemen yanıp mı sönüyorlar yoksa uzun süre yandıktan sonra mı sönüyorlar ona göre arızanın anakartla mı ilgili olup olmadığı anlaşılabilir mesela bende temizlemek için eski cihazımın içini açmıştım batarya takılıyken güç tuşuna bastığımda bildirim ışıkları yanıyordu lakin hemen kapanıyordu. Dediğim yöntemleri uygularsanız çözüm elde edebilirsiniz yoksa işiniz ustalara kalıyor. Bir sürü olasılık var.
 
Batarya takılıyken kapağı açıp temizlik yaptıysan şimdiden geçmiş olsun. RAM'i tam olarak yerine oturtmamış olabilirsin bu durumda RAM'i çıkartıp giriş kısımlarını silgiyle sildikten sonra düzgün bir şekilde yerine tak, Flex kabloları tam yerine oturtmamış olabilirsin. Anakartı tam olarak çıkarttıysan klavye, güç tuşu ve mouse Pad'in Flex kablolarına dikkat etmeyip zarar vermiş olabilirsin bir sürü ihtimal var. Eğer bilgisayarınız da kasanın üstünde bildirim ışıkları varsa bilgisayarınızın güç tuşuna basın hemen yanıp mı sönüyorlar yoksa uzun süre yandıktan sonra mı sönüyorlar ona göre arızanın anakartla mı ilgili olup olmadığı anlaşılabilir mesela bende temizlemek için eski cihazımın içini açmıştım batarya takılıyken güç tuşuna bastığımda bildirim ışıkları yanıyordu lakin hemen kapanıyordu. Dediğim yöntemleri uygularsanız çözüm elde edebilirsiniz yoksa işiniz ustalara kalıyor. Bir sürü olasılık var.

Bilgsayar hiç tepki vermiyor ışık fan vb.
 

Geri
Yukarı