Dell 7567 için SATA SSD seçimi

@Gadot48 Dediğim gibi hocam 870 EVO daha iyi bir tercih olur. Samsung Magician gibi süper bir yazılım için bile alınır 870 EVO. 600-700 TL bütçeniz var zaten 870 EVO en iyi tercih olur. Hayırlı olsun. :)
 
Teşekkürler yardımın için. 😊
Rica ederim hocam güle güle kullanın. :) Lakin her 870 EVO alana bir bilgilendirme yapmak zorundayım bir konudan ötürü. Şimdi Samsung özellikle 840 EVO'dan sonra TurboWrite diye bir teknoloji çıkardı. Bu özellik SLC Caching yapıyor. Yani TLC bellekleri SLC gibi çalıştırıp performans elde ediyor. Lakin bu TurboWrite'ın bir önbelleği var. 250 GB modelinde varsayılan olarak 3 GB geliyor. Bu bellek dolunca hızlar 300 MB/s gibi komik hızlara düşüyor. Ama endişelenecek bir durum yok bu önbellek bir süre sonra boşalıyor ve hızlar yerine geliyor.

Bunu sadece Samsung SSD'lerde görebilirsiniz. Yani SSD ile bir gün hız testi yaptınız ve yazma hızının 300 MB/s olduğunu gördünüz diyelim. Bu durumda endişelenmemeniz için bu bilgilendirmeyi yapmak zorundayım. :) Bu bir sorun değil TurboWrite ile alakalı bir durum.
 
Anlıyorum hocam bilgilendirme için teşekkürler. Araştırırken şöyle bir şey gördüm bu ne demek tam olarak.
asd.PNG
 

Geri
Yukarı