Dell 7567 vs Monster Abra A5

Hocam ek olarak performans bakımından durumu nedir? Bilgisayar oyunlarda ve boşta iken fan hızı ve işlemci değerleri ne kadar?

İnternette karşılaştırmaları var. Bazı oyunlarda fark var ama genel olarak bi kaç fps oynuyor.

Bu arada youtubeda da ayrıntılı incelemeleri ben bi kaç video izledim fan sesi yüksek ki zaten her oyuncu laptopta oluyormuş. Onun dışında hiç ısınma ve performans sorunları yokmuş.

Performans bakımından beni üzmeyen bir cihaz diyebilirim. i5 olması sizi yanıltmasın, oyun için çok yeterli bir işlemcidir kendisi. Fana gelecek olursak normal kullanımda aşırı sessiz bir bilgisayar.

Boşta iken: (BIOS 1.2.0'da boşta sıcaklık 57-58 dereceyi buluyordu)

asa.jpg

%100 kullanımda işlemci sıcaklığı: (3.09 GHz TurboBoost)

asd.jpg

Monster'ın GTX 960M modelini kullandım. Performansı gayet iyiydi. Benim tercihim Dell olurdu. Ama GTX 960M kötü ekran kartı gibi söylemenize gerek yoktu. Halen güçlü bir kart.

Adsız.png

Hocam ben kötü bir kart demedim ki? Bu arada "yanından geçemez" sözümün hala arkasındayım. 2015'te çıkan bir kart ile 2017'de çıkan bir kartı(dizüstüler için) karşılaştırmak bence mantıksız. Pascal mimarisi Maxwell'in sunamadığı bir çok yeniliği bizlere sunuyor bunu unutmamak lazım.

Saygılar

Performans bakımından beni üzmeyen bir cihaz diyebilirim. i5 olması sizi yanıltmasın, oyun için çok yeterli bir işlemcidir kendisi. Fana gelecek olursak normal kullanımda aşırı sessiz bir bilgisayar.

Boşta iken: (BIOS 1.2.0'da boşta sıcaklık 57-58 dereceyi buluyordu)

Eki Görüntüle 274476

%100 kullanımda işlemci sıcaklığı: (3.09 GHz TurboBoost)

Eki Görüntüle 274480
Ben de vatan dan i7 li gtx1050ti li olan versiyonunu almayı düşünüyorum. Değerler gerçekten etkileyici bildiğime göre yüzde 100 kullanımda hq işlemciler genelde 80 dereceyi geçer fakat bu modelde Dell gerçekten de işini çok iyi yapmış. 49 derece laptop için çok iyi bir değer. Alma konusunda şüphelerim vardı. Sizin sayenizde şüphelerim geçti. Teşekkür ederim hocam :).

Ben de vatan dan i7 li gtx1050ti li olan versiyonunu almayı düşünüyorum. Değerler gerçekten etkileyici bildiğime göre yüzde 100 kullanımda hq işlemciler genelde 80 dereceyi geçer fakat bu modelde Dell gerçekten de işini çok iyi yapmış. 49 derece laptop için çok iyi bir değer. Alma konusunda şüphelerim vardı. Sizin sayenizde şüphelerim geçti. Teşekkür ederim hocam :).

Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun bilgisayarınız.

Monster 12.1 laptop kullandım, özellikleri dell 7657 ile aynı.fps türü oyunlar oynuyosan csgo, batterfield 1, overwatch gibi, i5 işlemci önermem.gtx 960m ikinci el bilgisayara okadar para vermeni hiç önermem.Eğer ikinci el almayı düşünüyosan bende, monster 12.1 sıfır aldığım bilgisayarı i5 işlemci ve gtx 1050 ekran kartından beklediğim performansı alamadığımdan, satıp ikinci el monster t5 v4.3 laptop aldım. Aldığım bilgisayarın i7 6700hq işlemcisi gtx 970m ekran kartı var. Bilgisayarımdan performans açısından çok memnunum. 3000tl üstüne biraz çıkabilirsen 970m den çok memnun kalırsın. Bi tavsiye daha kesinlikle tek fanlı laptop alma

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı