Dell Alienware AW2725D 2K OLED monitör alınır mı?

Arkadaşlar, normalde OLED almayı planlıyordum ama saatlerce Unity,Cursor gibi editor ve toollar açık kalacak; kod yazarken, oyun geliştirirken vs.

Çift monitör de kullanamıyorum; masam yüzünden. İleride masayı ayarlarsam alacağım sanırım sadece oyun için kullanmalık.
Her ne kadar kendini tazelese de, aklımda bu soru işareti olacak gibi çalışmamın ortasında. Bilemedim dostlar :/

İlginiz için sağ olun ama 2K monitör arıyorum hocam. Tek alternatifin de xiamoiolması can sıkıcı.

4K alman daha mantıklı. 4K da DLSS 4.5 performans modu zaten 1440p native den daha iyi gözüküyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten 2K mini LED monitöre 20k vermektense 5K daha koyar 4K mini LED alırım. Zamanında 30k ya AW2725DF almıştım, evet qd-OLED çok güzel ancak 7-8k ekleyerek 4K modellere yönelmediğime pişmanım. 4070 Ti Super için 4K'nın fazla geleceğini düşünmüştüm. DLSS de o zamanlar o kadar iyi değildi ve 1440p daha mantıklı gelmişti, ancak DLSS ile işler değişti. 48" TV de bile DLSS 4.5 ile 1440p 27" native den daha iyi görüntü alabiliyorum. Kulağa mantıksız gelebilir ancak öyle değil. Dlss/fsr gibi teknolojiler 1080p ve 1440p de gerçekten performansını gösteremiyor. 4K da piksel sayısı çok fazla olduğundan yapay zeka daha iyi çalışıyor, bu sayede bozulma da daha az oluyor. Mantıken TV'nin PPI değeri düşük olduğu için görüntünün 1440 27'' monitöre göre bulanık olması gerekir, ama dediğim gibi DLSS 4.5 ve yapay zekanın 4k da inanılmaz iyi çalışması sebebiyle durumlar değişti.

İleride DLSS 5 veya 6 çıktığında daha da iyi gözükecek. 4K alarak ileriye de bir yatırım yapabilirsin. Eğer 70-80 serisi ekran kartın varsa DLSS ile 4k nın hakkını verirsin. Sen beni dinle benim yaptığım hatayı yapma. 1440p de DLSS yerine 4k DLSS tercih ederim arada çok fark oluyor. Ayrıca oyunlarda gereksiz bir sürü ayar var, ultra ayarlarda oynamak mantıksız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Optimize ayarları yaptığında zaten %40 civarı FPS artışı kazanıyorsun. Üstelik görüntü kalitesinde kayda değer bir kayıp olmuyor.

10 yıl öncesinde değiliz ultra ayar 1080p/1440p takıntısını bırakmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı