Dell G16 7630 değerleri normal mi?

arkadaşlar öncelikle tartışmaya gerek yok,benim bildiğim kadarıyla diye cümlelere başlarsanız medeni kimse beylik cümleler kullanmayacaktır.
Sonralıkla msi afterburner yükledim izleme ekranında bir türlü oyunda gösteremiyorum.Zaten iyice midem bulandı bu kadar uğraşmak zorunda olmaktan.Ben götürüyorum kargoya bakalım sonucu servisten alacağız.

Sıvı metal kullanılmıyor AMD işlemcili model yükte 80W çekerken 90 derecelerde geziyor.

Ben bu konunun yalancısıyım hocam. Sıvı metal kullanıldığı söylenmiş. Üstelik ürünün satılan sitelerde ki yorumlarında da sıvı metal kullanıldığını söyleyenler vardı diye hatırlıyorum. Tam yükte 90W çekmiyor diye biliyorum. Victus gibi Nitro 16'da limitli cihaz. 60W çekiyor diye biliyorum.

Ben bu konunun yalancısıyım hocam. Sıvı metal kullanıldığı söylenmiş. Üstelik ürünün satılan sitelerde ki yorumlarında da sıvı metal kullanıldığını söyleyenler vardı diye hatırlıyorum. Tam yükte 90W çekmiyor diye biliyorum. Victus gibi Nitro 16'da limitli cihaz. 60W çekiyor diye biliyorum.
Üstelik Technopatta da bir inceleme vardı ama telefonda olduğum için bulamıyorum şuan. O incelemede de sıvı metal olduğu yazıyordu.

Limitli değil. 60W limitini BIOS güncellemesi ile kaldırdılar.

Hayır cihazda limit yok kısa testte 100W çekebiliyordu cihaz. 10 dakikalık testte 88W. Sıvı metal varsa bu cihazda cihazdaki soğutma yetersizdir.

Limitli değil. 60W limitini BIOS güncellemesi ile kaldırdılar.
Anladım, bilmiyordum teşekkürler bilgilendirme için.
Hayır cihazda limit yok kısa testte 100W çekebiliyordu cihaz. 10 dakikalık testte 88W. Sıvı metal varsa bu cihazda cihazdaki soğutma yetersizdir.
Termal Throttle yaşanıyor mu acaba cihazda? Çünkü 80W 90 derece bana iyi bir değer gibi geldi ama.

arkadaşlar bugün götürmeyip bilgisayarı kullanmakta inat ettim ve bazı bilgileri fark ettim.

• warhammer darktide yani DLSS olan bir oyun oynadığımda cpu ve gpu hiç 90C dahi bulmadı.
  • *benim oynadığım oyun deep rock galactic te dlss yok.Özellikle bu oyunda 100C dereceyi buldu.
  • bir diğer hususta darktide'ı pilde oynadım oldukça hızlı şarjı bitirmesine rağmen dereceler 70C dahi bulmadı. Tabi 30dk lık oyunun sonlarında oldukça frame droplar yaşadım pilde olduğum için.30 dk'lık pil kalmıştı oyunun sonunda.
  • DLSS açıkken GPU ve CPU kullanımı ciddi miktarda düşüyor ama oyun oynama kaliteme hiç etki etmiyor.
  • Dell g16 7630 çok güçlü olduğu için 330w lık adaptörden 112w dahi gpu'ya güç çekerek beni oyunda oldukça stabil tutabilmek için fanlar yükseliyor ve ısı artıyormuş gibi gelmeye başladı.

Uzun lafın kısası bu bilgisayar normal olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı