Dell G3 15 işlemcisi fazla ısınıyor

Eray Alper

Megapat
Daha fazla  
İşlemcinin sıcaklığı laptopu açında 90-100 derecelerde başlıyor (Max. 100 derece). (hiçbir uygulama açık değilken.) 1-2 dakika içindemin 59, Max 80 olacak şekilde değişiyor ve fanlar çok hızlı çalışıp çok ses çıkarıyor. Daha 1 hafta önce aynı durumlar yaşandığı için laptopu açık fanları temizleyip termal macunu yenilemiştim fakat durum yine aynı gibi geliyor. Sebebini ve nasıl çözeceğimi bilen var mı acaba? (laptopu 4-5 yıldır kullanıyorum, markası Dell G3 15, Driver'lar güncel, işlemci i7 9750H)

Bu arada sonrasında tekrardan 90 derecelere çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Görev Yöneticisi'nden işlemciye yük bindiren uygulamaları kontrol ettiniz mi?
Virüs vs. bulaşma kaynaklı olabilir.

Normal mi bilmiyorum ama, Görev Yöneticisi'ni açtığım ilk saniyeler CPU %70 civarı kullanılıyor, en çok kullanan da hizmet ana bilgisayarı diye bir şey, fakat hemen kayboluyor ve %30'lara düşüyor. Şu an arkada League of Legends istemcisi açık en çok o ve Skype kullanıyor.

Normal mi bilmiyorum ama, Görev Yöneticisi'ni açtığım ilk saniyeler CPU %70 civarı kullanılıyor, en çok kullanan da hizmet ana bilgisayarı diye bir şey, fakat hemen kayboluyor ve %30'lara düşüyor. Şu an arkada League of Legends istemcisi açık en çok o ve Skype kullanıyor.
Eğer kişisel dosyalarınız çok büyük yer kaplamıyorsa, temiz kurulum yaparsanız kafanız rahat olur.
Zahmetli gelirse, belki bir virüs programı ile tam sistem taraması yapabilirsiniz.

Eğer kişisel dosyalarınız çok büyük yer kaplamıyorsa, temiz kurulum yaparsanız kafanız rahat olur.
Zahmetli gelirse, belki bir virüs programı ile tam sistem taraması yapabilirsiniz.

Temiz kurulum yapmak çok istiyorum bir süredir de, oyun ve okulla ilgili pdf'ler sunumlar çok yer kaplıyor, biraz gözümde büyüyor açıkçası. Virüs programlarına da pek güvenemiyorum ya bazen güvenli dosyaları virüs zannediyorlar, bazen virüslü dosyaları göremiyorlar. Var mı bildiğiniz ücretsiz veya ucuz güvenilir bir anti virüs programı?

Hayır kapatmasın. İlla başka çözüm vardır, neden işlemcisinin performansını hiçe sayarak en düşükte kullansın ki?

Hayır kapatmasın. İlla başka çözüm vardır, neden işlemcisinin performansını hiçe sayarak en düşükte kullansın ki?

Hocam laptopun ekran kartı 1660 Ti, işlemci i7 9750H, Turbo Boost'un kapalı olması ekran kartı performansını etkiler mi ki? Çok öyle render, edit falan yapmıyorum, genelde oyun oynuyorum veya Excel'de Word'de ödev yapıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı