Dell G3 i7-10750H vs. i5-10300H

Bütçe
5500

megaptimus prime

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, iyi günler.

Ben yeni bir laptop getirtmeyi düşünüyorum Amerika'dan ve bu konuda sizin düşüncelerinizi önemsiyorum. Acaba bana yardımcı olabilir misiniz?

Aklımda bu linkteki ilk 3 PC var. Biri 750, diğerleri 850 dolar olan. Aralarındaki fark galiba işlemcileri.

100 dolar verip i7-10750H mi almalı, yoksa daha uygun fiyatlı i5-10300H mı almalı?

• Genel olarak oyun oynamak (çok yeni oyunlardan ziyade Minecraft, Hearts of Iron, GTA 5 gibi oyunlar),
  • Yazılım yapmak,
  • Video kurgu vs. yapmak.
Türkiye'de muadilleri yaklaşık 9.000 TL civarında buldum. Hadi diyelim 8500 lira. 100 dolar indirim uygulanacak aldığım PC'ye yani 750 dolarlık, 650 olacak ve yaklaşık 5500 TL gibi bir meblağa denk geliyor. 2. bir monitör takmak istiyorum 3-4 ay sonra.

Benim düşündüğüm PC bu.

120 Hz ekran 8 GB 2933 Hz. RAM 1650 Ti i5 10300H
1 TB harici hard disk takacağım.

Diğer alternatifler için 100 dolar vermeye değer mi tam bilmiyorum. Size bırakıyorum.

Alternatifler:

100 dolar daha fazla ver alırken iyisini almış ol, ekran kartı 1650 Ti dediğin oyunlar içinse işini görür ancak ileride AAA oyunlar oynarım dersen yetersiz kalabilir. Dell markası şart mı bu arada daha uygun güzel markalarada yönelebilirsin, Dell için ısınma sorunları olduğu söyleniyordu ve BIOS Update ile undervolt yapmamızı engellediler, Dell 15 7577 kullanıcısıyım o yüzden söylüyorum. Bilmeden güncelleyince gitti o özellik.
https://www.hepsiburada.com/acer-ni...bilir-bilgisayar-nh-q7pey-001-p-HBV00000VHU8U

Bütçenize uygun ise bu daha güzel.

Son düzenleme:
100 dolar daha fazla ver alırken iyisini almış ol, ekran kartı 1650 Ti dediğin oyunlar içinse işini görür ancak ileride AAA oyunlar oynarım dersen yetersiz kalabilir. Dell markası şart mı bu arada daha uygun güzel markalarada yönelebilirsin, Dell için ısınma sorunları olduğu söyleniyordu ve BIOS Update ile undervolt yapmamızı engellediler, Dell 15 7577 kullanıcısıyım o yüzden söylüyorum. Bilmeden güncelleyince gitti o özellik.
https://www.hepsiburada.com/acer-ni...bilir-bilgisayar-nh-q7pey-001-p-HBV00000VHU8U

GTX 1650 Ti'nin Cyberpunk'u sabit 50-60 arası oynattığını gördüm o kadar performans'sız bir kart değil ileride AAA tarzı oyunlarda oynayabilir.

GTX 1650 Ti'nin Cyberpunk'u sabit 50-60 arası oynattığını gördüm o kadar performans'sız bir kart değil ileride AAA tarzı oyunlarda oynayabilir.
Oynatır 3 sene tahminim ancak 1660 Ti alırsa 4,5-5 sene gibi süre kullanır tahmini ediyorum, 2018'de alırken 1050 Ti olan cihazı aldım keşke 1060 alsaymışım dedirtiyor şimdi 1 sene daha kullanırdım. Tabi kide bu göreceli bir konu yani tercih meselesi.

Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Amerika'da yaşayan tanıdığımın Dell'de 100 dolar indirimi var. O nedenle Dell tercih ediyorum.

Isınma problemi konusunda hala kararsız kaldım. Bütçem 5500 lira civarı bunu çok geçmek istemiyorum. TR de benzer özellikteki PC'ler 8500 olarak satılıyor.

2 sorum var aslında.

100 dolara değer mi işlemci?

Isınma sorunu olur mu?

Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Amerika'da yaşayan tanıdığımın Dell'de 100 dolar indirimi var. O nedenle Dell tercih ediyorum.

Isınma problemi konusunda hala kararsız kaldım. Bütçem 5500 lira civarı bunu çok geçmek istemiyorum. TR de benzer özellikteki PC'ler 8500 olarak satılıyor.

2 sorum var aslında.

100 dolara değer mi işlemci?

Isınma sorunu olur mu?

Bu konuda @Radeon RX 5500M'in görüşlerini bekliyorum. Bende şu an 7577 modeli var CPU 98 dereceleri görüyor. eğer amerikadan alacaksanız lenovo legion modellerine bakmanızı öneririm. İkincisi başta G515 Ryzen işlemcili RX5600M sahip modelini araştırıyordum fiyatı 8.900 civarıydı önermediler ısı sorunlarından.

Bu konuda @Radeon RX 5500M'in görüşlerini bekliyorum. Bende şu an 7577 modeli var CPU 98 dereceleri görüyor. Eğer Amerika'dan alacaksanız Lenovo Legion modellerine bakmanızı öneririm. İkincisi başta G515 Ryzen işlemcili RX5600M sahip modelini araştırıyordum fiyatı 8.900 civarıydı önermediler ısı sorunlarından.

Tüm hepsi ısınıyor hocam. G3'te g5'te.

Bu konuda @Radeon RX 5500M'in görüşlerini bekliyorum. Bende şu an 7577 modeli var CPU 98 dereceleri görüyor. Eğer Amerika'dan alacaksanız Lenovo Legion modellerine bakmanızı öneririm. İkincisi başta G515 Ryzen işlemcili RX5600M sahip modelini araştırıyordum fiyatı 8.900 civarıydı önermediler ısı sorunlarından.

Neden Amerika'dan Lenovo Legion öneriyorsunuz? Arada çok fiyat farkı mı var? Ben Dell'e Türkiye'de garantisi olduğu için ve 100 dolar indirimim olduğu için bakıyorum. delin ısınma sorunuyla ilgili bir program varmış fanları ayarlamak için oradan çözdüklerini okumuştum.

Şöyle söyleyeyim bilmeden BIOS güncellemesi yapmasaydım undervolt kilidi açık olacaktı istediğim frekansa sabitleyip ısınmanın önünce geçecektim fakat DELL, undervolt'u ne yazık ki kilitledi, Fan programını bilmiyorum ancak bende turboda çalışsa bile ısınıyor. Legion önerme sebebim ısınma gibi bir probleminizin olmasını yaşamamanız için fakat tabi ki de tercih sizin. Legion biraz bütçenizi aşıyor baktığım kadarıyla, İ5'de, i7'de alsanız DELL'de ısınır ancak ilerde işlemciyi yoran oyun ve programda sorunlar olabilir FPS drop gibi ama saydığınız oyunlar içinse sadece işinizi görür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı