Arkadaşlar merhaba. Dell G315 Intel Core i7 10750H 8 GB 512 GB SSD GTX1650, bu özelliklerde Windows 10 işletim sistemi yüklü bir bilgisayarım var. macOS işletim sistemini kurmak istiyorum. Bilgisayarım macOS için yeterli mi sizce?
Teşekkür ederim. Gelecek hafta sonu kurmayı planlıyorum. Sizi de bol bol rahatsız edeceğimEvet kurulur. iGPU ile Monterey deneyebilirsiniz.
İmaj olarak:
Bunu kullanabilirsin. Takıldığın yerde yardımcı olmaya çalışırım.OpenCore: macOS Monterey 12.6.3 Intel & AMD Kurulum İmajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...www.technopat.net
Çok teşekkür ederim.Yeterli. Monterey kurulabilir.
Ama görüntüyü UHD Graphics üzerinden alacaksın. NVIDIA Mobil kartlarda NVIDIA Optimus yüzünden maalesef destek yok.
Ama işi üstadından öğrenmek lazım. @tristessehivernale hocam bu konuda üstattır.
Ben yalnız anlamam bu işlerden. Etiketlediğim hocam bu konuda dediğim gibi üstattır.Teşekkür ederim. Gelecek hafta sonu kurmayı planlıyorum. Sizi de bol bol rahatsız edeceğim
Çok teşekkür ederim.
16xx, 2xxx, 3xxx serisi NVIDIA kartlara ve Mobil NVIDIA kartlarda NVIDIA Optimus teknolojisi sebebiyle destek yok diyelimNVIDIA kartlara destek maalesef yok.
Hocam en son desteği Catalina için verdiler sanırım. 900 serisinden bahsetmekteyim.Ek olarak SSD modelini, Wi-Fi, Bluetooth ve varsa Ethernet kartı modelinizi de öğrenip, belirtin. AIDA64 üzerinden bakabilirsiniz. Bunların da uyumlu olup olmadığını belirttikten sonra gönül rahatlığıyla Monterey sürümünü deneyebilirsiniz. EFI konusunda sorun yaşarsanız yardımcı olurum.
16xx, 2xxx, 3xxx serisi NVIDIA kartlara ve Mobil NVIDIA kartlarda NVIDIA Optimus teknolojisi sebebiyle destek yok diyelim![]()
Haklısın hocam.Ondan değil, bilmeyen birisi o yorum ile hiçbir NVIDIA kartın desteklenmediğini düşünebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.