Dell G5 SE Ani CPU kullanımı artışı ve FPS düşüşü

witewob762

Femtopat
Katılım
5 Mart 2022
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce Dell G5 SE bilgisayarını satın aldım. Şu ana kadar bir sorun yoktu fakat dünden beri bilgisayarı açtığımda bilgisayar boştayken bile (oyun oynamazken, bir şey izlemezken) CPU birden %100 kullanıma çıkıyor ve FPS'de devasa bir düşüş oluyor. Yeniden başlattığımda çözüldü sandım ama oyuna girince tekrar yaptığını fark ettim. Sizce bunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayar mı hatalı? Daha önceki bilgisayarlarımda hiç yaşamamıştım bunu. Sizce ne yapmalıyım? Windows 11'den kaynaklanıyor olabilir mi? Ayrıca ekran bazen aniden siyah olup geliyor, buna göz kırpma deniyor sanırım. Bu neden olabilir acaba?

Sürüm: Windows 11

CPU: AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics

GPU: AMD Radeon(TM) RX 5600M Series

Tüm sürücüler güncel.
 
Son düzenleme:
Ekran kartının sürücü versiyonu kaç? Adrenalin'de sağ üstte yazar. İstersen temiz kurulum da yapabilirsin, stok halde gerekli gereksiz birçok programla geliyor. Çoğu Dell yazılımı gereksiz. Hatta bende hiçbiri kurulu değil. Notebook Fan Control ile fanları manuel veya fan eğrisi ile kontrol ediyorum, modelinde RGB klavye varsa sadece AWCC'yi kurman yeterli. Bunun dışında global bir grup var, istersen oraya da katılabilirsin. Fazlasıyla işe yarar konu var.

Sürücülük bir sıkıntı yok o halde. Sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?
Boştayken sıcaklıklar 50C° civarında. Normal olduğunu varsayıyorum.
Sürücülük bir sıkıntı yok o halde. Sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?
Ha bu arada benim eskisi Adrenalin değildi, AMD Radeon Software idi sadece. Şimdi sizin dediğiniz Adrenalin versiyondu, daha farklı oldu.
 
Son düzenleme:
@Tolga Samet Bu bilgisayarı aldığıma pişman olduğum kadar hiçbir şeye pişman olmadım heralde. Bu gece satıuşa koyacağım. Ama son çare size danışmak istiyorum
bios 1.4.4
r5 4600h
rx5600m
16 ram (8+8)
w 10
512 ssd
ne denediysem olmadı sorunum şu: ekran kartım tam kapasite çalışamıyor bu sebeple gtx 1650 ayarında fps alıyorum. windows update ile driver çakışması vardı. Onu hallettim ama yine de istediğim performöansta değil. Yanlış giden ne bilmniyorum. İsterseniz görsel atabilirim. Amd ye bulaştığım işçin çok pişmanım. nvidenın canını yiyeyim.
 
Sıcaklıkların çok yüksek. Düz bir zeminde mi kullanıyorsun? Soğutucu var mı? Termal macun yeniledin mi hiç? Fanları hangi hızda çalıştırıyorsun?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
HOCAM SOĞUTUCU üzerinde kullanıyorum macun yeni sayılır. fanlar g modunda
Pardon hocam smartshift açık. kapatmaya cesaret edemedim. zaten çok performansa etkisi yok deniliyor.
smartshift açık
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı