Dell Inspiron 3542 Mac OS X Boot ve Ekran Kartı Sorunu

VenomKPC

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu sitenin gerek videoları, gerekse forumdaki cevap hızı açısından ne kadar yardımcı olduğuna şahit oldum, adminlere, moderatörlere ve üyelere teker teker teşekkür ediyorum.

Ben önce sistem özelliklerini vereyim sonra derdimi söyleyeyim:
  • Bilgisayar: Dell Inspiron 3000 Series (3542) Laptop
  • Anakart: Dell WN09
  • BIOS: AMI A10 (Legacy Kullanıyorum. Format atmak için mecburen Uefi'yi sildim)
  • İşlemci: Intel Core i3-4005U
  • RAM: 4GB DDR3
  • Ekran Kartı:
  • * Intel HD Graphics 4400 (Aygıt ID: 8086-0A16)
  • * NVIDIA GeForce 820M - 2GB
  • Ses Kartı: Realtek
  • Ethernet Kartı: Realtek
  • Wi-Fi Aygıtı: Broadcom 802.11n

Bu makinede normalde Windows 8.1 işletim sistemi kurulu ve gayet memnunum. Ancak Mac deneyimi yaşamak için dual boot yaparak Mac yüklemek istedim. Bu siteden güncel Mac OS X (10.10) raw imaj dosyasını indirip gereken adımları da gerçekleştirerek kurulum yaptım. Kurulumu UEFI olmadığı için normal Mac Boot ile yaptım. Kurulumu gerçekleştirdim ancak ne ekran kartını ne boot sorununu ne de birisinin "buldum" dediği wifi problemini halledebildim. Birçok yol araştırdım belki yanlış belki doğru olarak birçok şey denedim ancak bir süre sonra hard diskten bile Windows'u boot edemez oldum. Sonra sistemi mecburen kuzu kuzu kaldırıp bir şekilde yedeklerimi de alıp en baştan Windows format attım. Atar atmaz da burada paylaşıyorum. Sizce bu işe hiç bulaşmamalı mıyım, yoksa sistemim uygun, yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulum yapmışsın zaten. Tek sorun doğru config ve kext'leri yükleyememiş olman. Yukarıda yazdığın gibi OS X kurulumda yeni isen yaşadığın bu sprunlar normaldir. Emin ol kimse ilk defada başarılı olamaz. Örnek olarak; Sanıyorum ilk Skylake kurulumu yapanlardan biriyimdir. Ve başarılı bir kurulum yapana en az 20 kere denemişimdir. Dolayısıyla bu biraz senin sabrına bakıyor.

Kurulum yapmışsın zaten. Tek sorun doğru config ve kext'leri yükleyememiş olman. Yukarıda yazdığın gibi OS X kurulumda yeni isen yaşadığın bu sprunlar normaldir. Emin ol kimse ilk defada başarılı olamaz. Örnek olarak; Sanıyorum ilk Skylake kurulumu yapanlardan biriyimdir. Ve başarılı bir kurulum yapana en az 20 kere denemişimdir. Dolayısıyla bu biraz senin sabrına bakıyor.

Bundan önce VirtualBox'ta kurdum, o da oldu, çalıştı, ama tam performans olmadığı için tabi beni kesmedi :)
Dual Boot en iyisi dedim, ama sistem uyumlu mu, doğru yol nedir, ya da hangi kurulum yolunu kullanmalıyım, bilemiyorum. Elimde bi iAtkos var, bi de (galiba siz upload etmişsiniz) Montezuma yazan bir raw dosyası var hatta boot ekranında da sitenin adı yazıyor. Ama doğru olan uefi kullanıp clover boot ile mi yüklemek, ekran kartının kext yüklemesi için program mı şart, ya da bunlardan ziyade unibeast denen şeyi mi kullanmalıyım :-D sistemin uyumsuzluğu da bir sebep olabilir
Mac kullanmak istiyorum, günlerce, gecelerce inat ettim. Belki bu inatla başka işlere yoğunlaşsam MacBook sahibi olurdum :-D

T
Bu soruların tüm cevabını şu ana kadar açılmış konulardan rehberlerden bulabilirsin. OS X kurulumunun en önemli noktası ciddi araştırmak ve anlamak. Yoksa burada soracağın her soruya vereceğimiz cevaplardan bir sonuç çıkmayacaktır.

Tamam, çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Gerçekten bu forum bahsedildiği kadar varmış. Cevapsız ve ilgilenilmeyen kimse yok sanırım; belediye böyle hizmet vermemiştir :)

Merhaba bende de Dell 3542 serisi laptop var tek fark benim işlemci i5 4210u. Başarılı bir şekilde kurulumu yaptım. Tavsiyem Uefi ve Clover Bootloader ile denemen. Wifi Dell 1705 ise hiçbir şekilde olmuyor. Wifiyi ben de dün halledebildim laptop morgundan :D bi tane atheros ar9285 aldım 5 tlye. İstiyorsan kullandığım config.plist'i verebilirim.

Şu anda çalışmayan ekran ışığı fonksiyon tuşları, card reader, ve battery status. Doğrusu bunların üstüne pek düşmedim. Nvidia ekran kartı zaten disabled.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı