Dell Inspiron 5521 şarj olmuyor

ahmet46vr

Decapat
Başlıkta da belirttiğim gibi Dell Inspiron 5521 laptopum var orijinal sarj aleti bozulmuştu internetten aldık bizde o geldikten sonra laptopta hem performans düşmesi hem de şarj olmıyor başladı. Laptopumun kaldırdığı oyunları rahatlıkla oynayabiliyordum LOL'de 70 FPS 80 FPS alabilirken şimdi 50'yi zor görüyorum genelliklede 25 30 FPS arası alıyorum CS:GO oynanmıyor zaten eskiden akıcı ve rahat oynayabiliyordum yardım ederseniz sevinç ve mutluluk duyarım.
Hayırlı ramazanlar.
Ek bir şeyler daha demek istiyorum laptopu bataryasız kullanırken de aynısı oluyor yani sorunun şarj aletinden olduğunu düşünüyorum bataryasızken de performans düşüşü oluyor orijinal şarj aletinde olmuyordu. Laptop pili şu anda ölmüş durumda değil 33.4 kullanım ömrü var daha.

Son düzenleme:
Yeni aldığınız şarj aleti(adaptör) üzerinde yazdığı gibi voltaj ve akım değerlerini sağlayamıyor olması muhtemel.

Gerekli enerjiyi sağlayamayınca tasarruf moduna giriyor en yakın zamanda orijinalini alın.

İnternetten aldıklarımızın orijinal olduğunu nereden bilebilriz ki? Siz biliyor iseniz bana linkini atabilir misiniz ?
Yeni aldığınız şarj aleti(adaptör) üzerinde yazdığı gibi voltaj ve akım değerlerini sağlayamıyor olması muhtemel.

Kaç voltaj verdiğine ve gerekli voltaja nereden bakabilirim?

İnternetten aldıklarımızın orijinal olduğunu nereden bilebilriz ki? Siz biliyor iseniz bana linkini atabilir misiniz ?

Kaç voltaj verdiğine ve gerekli voltaja nereden bakabilirim?
Orjinal adaptörünüzün üzerinde bilgisayarın asıl ihtiyaç duyduğu değerler yazar yeni aldığınızla karşılarştırın eğer aynı ise bile yeni aldığınız bu değerleri karşılamıyor demektir. Nerden orjinal bulunur bilemiyorum. Araştırıp güvenilir bir yerden temin etmek lazım.

Orjinal adaptörünüzün üzerinde bilgisayarın asıl ihtiyaç duyduğu değerler yazar yeni aldığınızla karşılarştırın eğer aynı ise bile yeni aldığınız bu değerleri karşılamıyor demektir. Nerden orijinal bulunur bilemiyorum. Araştırıp güvenilir bir yerden temin etmek lazım.

İnternetten aldığımız ve orijinalinin şarj aleti markaları farklı ve internetten aldığımızda sadece 3 tane sertifka bulunuyor orijinalinde ise 9 tane sertifka yani üstündeki simgeleri saydım :D orijinali ile internetten aldığımızın bir diğer farkı ise internetten aldığımızın üstünde 1.5a orijinalinde ise 1.3-0.6a yazıyor.
Prizde göstergesi var ise voltaj problemi olduğunu düşünmüyorum. Gerekli olan akımı cihaz yük altındayken alamıyorsa performans sorununa yol açar.

Prize takılı yazıyor sadece ve cihaza yük bindirmiyorum hatta elimden geldiğince az ısınmasını sağlıyorum.Dengeli modda şu anda zaten.

İnternetten aldığımız ve orijinalinin şarj aleti markaları farklı ve internetten aldığımızda sadece 3 tane sertifka bulunuyor orijinalinde ise 9 tane sertifka yani üstündeki simgeleri saydım :D orijinali ile internetten aldığımızın bir diğer farkı ise internetten aldığımızın üstünde 1.5a orijinalinde ise 1.3-0.6a yazıyor.

Prize takılı yazıyor sadece ve cihaza yük bindirmiyorum hatta elimden geldiğince az ısınmasını sağlıyorum.Dengeli modda şu anda zaten.
İkisinde fotoğrafını koyabilir misin?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı