Dell Inspiron 7567 Aşırı Isınma Sorunu

• Konuyu başlatan esp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 15.127
Hocam bir nebze de olsa içim rahatladı ama maalesef şu birkaç gün misafirlerim var ve uzun süre test etmem maalesef mümkün değil, ama sonuçları elimden geldiği kadar hızlı bir şekilde paylaşmaya özen göstericeğim. Bu kadar ilgili olduğunuz için teşekkür ederim.

Hocam bir nebze de olsa içim rahatladı ama maalesef şu birkaç gün misafirlerim var ve uzun süre test etmem maalesef mümkün değil, ama sonuçları elimden geldiği kadar hızlı bir şekilde paylaşmaya özen göstericeğim. Bu kadar ilgili olduğunuz için teşekkür ederim.
Donanım oyunda 10 dakikada alımını alır. 10 dakika ile 30 dakika arasında fark olmaz diye düşünüyorum. Sıcaklık sabitlendikten sonra sorun yok, 10 dakikada donanımın ürettiği ısıyla fanın yaptığı soğutma dengeyi bulur. Bu denge 50 de olur 70 de 80 de. Bir de en iyi test programı oynadığınız oyundur. Turbo fan özelliği varsa açmadan oyun oynamayın. İki yıl T7 V3.1'i bu şekilde kullandım, GPU overclocklu iken Assassin's Creed Syndicate'i 60 derecede oynuyordum.
Bir de hava tabancası gibi birşeyle boşluklara hava tutun, Dell laptoplarda fan kasası bantlı olabiliyor ve toz yapışıyor. Havayı çok yakın tutmayın.

Fan kontrol etmek yani Turbo fan dediği, şu anda optimal sessiz fan modunda çalıştığı için biraz fazla ısınır. Siz de bilgisayarın kendi fan kontrol sistemi ile Turbo fan modu açarsanız, FN+kısayol tuşu olabilir bu arada, daha düşük sıcaklıklara ulaşabilirsiniz.

Hocam bu sorunu ben çözemedim test sırasında ani sıcaklık dalgalanmaları var ve sıcaklık 95 derecelere dayanıyor, fanlar f16 gibi ses çıkarıyor lakin işlemcinin sıcaklığında farkedilir derecede bir düşüş yaşanmıyor. En kötüsüde kasa uzun kullanımda cayır cayır ısınıyor. Hem ellerimi rahatsız ediyor hem de bu gidişle 1-2 yıla kasa erir diye korkuyorum. Yakın zamanda servise vereceğim. Umarım dell servisi gerekli yardımda bulunur ve umarım bu sorun termal macun kaynaklıdır. İlgilenen, yardımcı olan herkese teşekkürler.

Aynı laptop bende de var ve benim sıkcaklıklar da seninkine yakın ben voltaj düşürüp öyle kullanıyorum. i7 7700hq işlemci olduğu için ısınması normal ama 90 derecelere çıktığı için benide korkutuyor :(. Bakalım servise gittikten sonra değişen bir şey olacak mı?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı