Dell S2417DG VS Asus VG278Q

Dell bana daha mantıklı geldi fakat internette birkaç yerde monitörün sorunlu olduğunu duydum bu yüzden kafamı karıştırıyor.

TN Panel iyi diye biliyorum kötü mü?

İPS in yanında tepkime süresi hariç bir hiç. TN panel çok soluk ve renk doğruluğu kötü. Elinizdeki cep telefonu İPS tir yüksek ihtimal ile. Cep telefonunuzla bir TN panel laptop veya monitörü yan yana getirin anlarsınız farkı.

Eger GTX 1080 Ti gibi bir kartla kullanmayacaksaniz 1080p monitor alinip bu guzel ozelliklerden de yararlanilabilir. Sahsen 2K, TN panel yerine 1080p, VA panel, Quantum Dot Samsung modelini alirdim
Aslında gtx in yeni seri ekran kartından alacam ama madenciler yüzünden alamayadabilirim. Şimdilik aklımda 3 soru var :) 1: Quantum Dot Va monitör 144 hz 1800 TL Msı Va 144 Hz model 1500 TL Msı VA 144 Hz 2k 2600 TL Şimdi Quantum dot için 300 Tl fark verip full hd mi ? 2600 Tl ye 2k olduğu için Msı mı ? Yoksa 2k bile olsa Quantum dot olmadığı için samsung mu ? Biraz karışık gibi ama idare et :D

MSI; VA panel, 2K, 144 Hz daha mantikli olacaktir. 2K alman ileriye donukluk acisindan iyi olur. Aradaki farki verebilirim diyorsan bu modeli alman mantikli. Yok ben 2000 TL ustune cikmadan kaliteli ama 1080p monitor alayim diyorsan Samsung mantikli.

Soyle bir sey de var. 2k alacaksan ekran karti da hakkini vermeli. Yani en azindan 1070 ve ustunu alirsan iyi olur :) Yeni seri yakinda gelecek. Duruma gore bakarsin.

Estagfurullah dostum, elimden geldigince yardimci olurum, idare ediyoruz :D

MSI; VA panel, 2K, 144 Hz daha mantikli olacaktir. 2K alman ileriye donukluk acisindan iyi olur. Aradaki farki verebilirim diyorsan bu modeli alman mantikli. Yok ben 2000 TL ustune cikmadan kaliteli ama 1080p monitor alayim diyorsan Samsung mantikli.

Soyle bir sey de var. 2k alacaksan ekran karti da hakkini vermeli. Yani en azindan 1070 ve ustunu alirsan iyi olur :) Yeni seri yakinda gelecek. Duruma gore bakarsin.

Estagfurullah dostum, elimden geldigince yardimci olurum, idare ediyoruz :D
Yani sonuç olarak diyorsun ki Quantum Dot olmasa bile MSI VA 144 HZ 2K 900 TL lik farka değer.
Fakat ben wolfteam fortnite csgo tarzı fps oyunları oynuyorum.Bu oyunlarda 2k oynanış açısından ne kadar gerekli.Yani son tahlililde :D şunu da sorayım. 2k almazsam 1500 TL MSI 144 HZ 1MS VA mı ? 1800 TL Samsung 144 HZ 1MS VA Qouantum Dot mu ?

Yani boyle oyunlar seni 1080p'de de fazlasiyla tatmin eder. Acikcasi 1080p benim icin de gayet yeterli bir cozunurluk. 2K almaktan vazgecip 900 TL'yi daha iyi bilesenlere harcayabilirsin.

Diger soruna gelecek olursak belki gormussundur. Ben de bu monitorun kardesini (75 Hz) kullaniyorum. Quantum Dot ve Curved gercekten albenisi olan ozellikler. MSI da gayet iyi ama Samsung'a bu konuda bir tik daha onde bakarim. Aslinda Samsung modeli de o civarlardaydi ama son 3 4 aydir fiyatinda bir yukselme oldu. Malum dolar...

Toparlayacak olursak isteklerini Samsung cok iyi bir sekilde tasir. Bizzat deneyerek gormus biri olarak gozum kapali oneririm :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı