Dell S2422HG Ghosting Yapıyor

TheCastle

Hectopat
Katılım
16 Aralık 2018
Mesajlar
15
Merhabalar Dell S2422HG monitör aldım 1 ms 165 Hz MPRT modu 1 ms oluyor fakat ghosting ve renklerde kaymalar oluyor. OSD'de yapabileceğim bir ayar var mı azaltabilmek için?
 
Merhabalar Dell S2422HG monitör aldım 1 ms 165 Hz MPRT modu 1 ms oluyor fakat ghosting ve renklerde kaymalar oluyor. OSD'de yapabileceğim bir ayar var mı azaltabilmek için?

Fast , Normal ve Super Fast gibi seçenekler var onları deneyebilirsiniz. 1 ms modu açınca çogu monitör ghosting yapıyor bu arada. 1 ms modu dışında sorun yoksa öyle kullanın.
 
Evet bende alacağım o monitörden. Siz bilgi sahibi olduysanız aydınlatır mısınız?

O monitörle ilgili bilgi sahibi olmadım fakat 1 senedir kullandığım monitörümde ghosting olduğunu az önce fark ettim. Ben hiç test vs. yapmamıştım ve günlük kullanımda dikkatimi çekmemişti, ayrıca benim monitörümde 10'a yakın ölü piksel varmış onu da bilmiyordum. Yani benim bu zamana kadar dikkatimi çekmeyen ayrıntıları monitör alırken göz önünde bulundurmayacağım.

Örnek vermek gerekirse mesela ben imleci oynattığımda arkasında uzunca bir kuyruk oluyormuş onu şu an fark ettim hep bana efekt tarzı bir şey gibi gelmişti ve canımı sıkmamıştı ama meğerse ghostingmiş,
 
Hocam bende o monitörü almayı düşünüyorum da sorunu çözebildiniz mi? Memnun musunuz?

Evet bende alıcam o monitörden. Siz bilgi sahibi olduysanız aydınlatır mısınız?
Monitörü gönül rahatlığıyla alabilirsiniz ghosting sorunu bu fiyattaki monitörlerde normalmiş bende bir süre kullandıktan sonra alıştım artık ghosting varmış gibi bile gelmiyor. Tavsiye ederim :)
 
Konuyu hortlatiyorum hocam overdrive ayari nedir ?
Overdrive ayarı tepkime performansını etkiler. Bu monitörde Response Time olarak geçiyor.

Diğer adları ayrıca: Trace Free, O.D. ... Daha da vardı sanırım ama pek ilgilenmediğimden aklıma gelmedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı