Demirdöküm Nitron HKF 224'de kalorifer çalışmıyor

AhmetT61

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Demirdöküm Nitron HKF 224 kombim var. sıcak su düzgün çalışıyor fakat kalorifer açıkken petekler soğuyunca tekrar petekleri ısıtmıyor. 3 yollu vananın motoru çalışıyor vanayı ileri geri ittiriyor onda da bir sıkıntı yok. Arada bir ateşleme yapıyor ama 1 sn sonra hemen geri sönüyor. Arızanın sebebi ne olabilir, ısı müşürü falan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
3 yollu vana motoru bozulmuştur. Tam tersine kalorifer ısınırken musluktan su soğuk akıyordu ve nadiren ateşleyip 1 saniyede geçiyordu. Yanlışım yoksa 4000 falan ödemişizdir toplam. Yakın zamanda değişti o ufak parça. Çin malı bir şey. Servisi ararsanız bugün yarın gelirler. Aynı model değiller ama bizimki de DD idi.

3 yollu vana motoru bozulmuştur. Tam tersine kalorifer ısınırken musluktan su soğuk akıyordu ve nadiren ateşleyip 1 saniyede geçiyordu. Yanlışım yoksa 4000 falan ödemişizdir toplam. Yakın zamanda değişti o ufak parça. Çin malı bir şey. Servisi ararsanız bugün yarın gelirler. Aynı model değiller ama bizimki de dd idi.

Yok onda sıkıntı yok su açınca suya ileri gidiyor kapatınca geri peteğe geçiriyor. Nereden biliyorsun derseniz başka motor takıp da denedim. Sorun ateşlemede, ateşleme oluyor hemen geri sönüyor bir türlü petekler ısınmıyor. Sıcak suyumda sıkıntı yok ama ısıtıyor sorunsuz.

Yok onda sıkıntı yok su açınca suya ileri gidiyor kapatınca geri peteğe geçiriyor. Nereden biliyorsun derseniz başka motor takıp da denedim. Sorun ateşlemede, ateşleme oluyor hemen geri sönüyor bir türlü petekler ısınmıyor. Sıcak suyumda sıkıntı yok ama ısıtıyor sorunsuz.

Bakımını yaptırmış mıydınız yakın zamanda? Ateşleme motordan kaynaklı diye düşünüyorum hala ama bakımsızlıktan ya da başka arızadan da olabilir. Arıza kodu vermiyorsa ben hala motordan ya da ona bağlı bir parçadan olacağına inanıyorum. Servis en doğrusunu bulur yani çok para vermek istememenizi de anlıyorum ama...

Bakımını yaptırmış mıydınız yakın zamanda? Ateşleme motordan kaynaklı diye düşünüyorum hala ama bakımsızlıktan ya da başka arızadan da olabilir. Arıza kodu vermiyorsa ben hala motordan ya da ona bağlı bir parçadan olacağına inanıyorum. Servis en doğrusunu bulur yani çok para vermek istememenizi de anlıyorum ama...

Uzun zamandır bakım yapılmadı. Sadece 3 ay önce falan komple 3 yollu vanayı değiştirdim motoru ve kullanım suyunun ısı müşürü dahil. Sorunun ne olduğunu kavrasam kendim yapacağım. Servis çağırsan belki de bin lira sadece gelmeye isteyecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı