Denemeler gereksiz ve zor mu?

Şener Terler

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle bu başlığı genel olarak eşit ağırlık ve sözelden girecek olan arkadaşlar için açtım yani mat/fen kısmında çok bir bilgim yok. Evde kendim geçmiş yılların TYT-AYT sosyal sorularını çözdüğümde fulluyorum veya 1-2 yanlışım çıkıyor, çok zor denilen 2021 soruları bile o kadar da zor gelmedi, azami tarih ve coğrafya bilgisi yetiyor, fakat limitin bir denemesini çözmeye kalkışınca o kadar detay ve zorlayıcı sorular sormuşlar ki sanki soruyu yazan hocanın asıl amacı öğrencinin muhakeme ve konuya hakimiyet derecesini ölçmek değil de onun soruyu çözememesi için elinden gelen her şeyi yapmak. Bunu bir tek ben mi yaşıyorum, denemelerde böyle bir şey fark eden başka arkadaşlar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçek sınavdan zor ama gereksiz değil. Ayrıca yeni bir soru bankası hazırlanırken geçmiş yılın asıl sınav soruları esas alınır. Yani gireceğin sınav ne deneme gibi zor ve karmaşık, ne de 2021 yks kadar kolay gelecek. Ama sonuçların yine de iyi.

Gerçek sınavdan zor ama gereksiz değil. Ayrıca yeni bir soru bankası hazırlanırken geçmiş yılın asıl sınav soruları esas alınır. Yani gireceğin sınav ne deneme gibi zor ve karmaşık, ne de 2021 yks kadar kolay gelecek. Ama sonuçların yine de iyi.
hocam ben bunu "gereksiz ve zor mu" şekllinde değil "size de gereksiz zor geliyor mu" şeklinde yazmıştım moderatör arkadaşlar düzeltmiş sanırsam. bu arada herkes 2021'e zor diyor siz neden kolay dediniz?

Iyice zorluyorlar ki Eksiklerini tamamla diye yapılıyor tahminimce.
hadi sosyalde eksikleri kapatmak için dedik, peki "eleyici soru mantığı" adı altında hazırladıkları saçmasapan paragraf sorularına ne demeli?

hocam ben bunu "gereksiz ve zor mu" şekllinde değil "size de gereksiz zor geliyor mu" şeklinde yazmıştım moderatör arkadaşlar düzeltmiş sanırsam. bu arada herkes 2021'e zor diyor siz neden kolay dediniz?
Ben sayısalcıyım, zorluğunu bilmiyorum. Ama 2021 denemesine girmeden önce test kitaplarından sorular çözüyorsunuz. Ve bu soruların içinde de geçmiş yılların asıl soruları konuluyor. Yani siz 2021 denemesine girmeden önce o soruya çok benzeyen başka sorular çözmüş oluyorsunuz. Ve haliyle aklınızda kalıyor. Yine de çok fark eder mi, emin değilim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı