Denemelerde çok yanlış yapmak

RFCkuso

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Denemelerde çok yanlış yapıyorum örnek Bilgi Sarmal yıldızlar yarışıyor paragraf denemesinde bazen 19 net yaparken 23 soruda bazen 11 net yapıyorum nasıl düzeltebilirim? Ayrıca denemelerim çok kötü geliyor 3 aydır çalışmama rağmen 40 netlerdeyim hala ne yapmalıyım?

Alan denemesi çözüyor musun? Hataların sebebi acele etmenden mi kaynaklanıyor, heyecanlanmandan mı kaynaklanıyor, konu eksiğimi var, temelin mi yok? Bu tür soruların cevabını bilmeden kimse sana düzgün bir tavsiye veremez ancak 'Yanlışlarını kontrol et' gibi depresyona giren birine psikoloğa git demek gibi klişe şeyler söylerler.

Selamlar. Denemelerde çok yanlış yapıyorum örnek Bilgi Sarmal yıldızlar yarışıyor paragraf denemesinde bazen 19 net yaparken 23 soruda bazen 11 net yapıyorum nasıl düzeltebilirim? Ayrıca denemelerim çok kötü geliyor 3 aydır çalışmama rağmen 40 netlerdeyim hala ne yapmalıyım?
Hocam yaptığınız yanlışları öğrenmiyorsanız bir şey değişmesini bekleyemezsiniz. Her yanlışınızı öğrenmeniz birine sormanız lazım. Hoca veya video çözümden izlemektense akrandan öğrenmek daha çok akılda kalıyor, ben en son çözüm olarak video çözüme bakıyorum. Eğer yanlışınızı öğrendiğiniz ve çözdüğünüz halde aynı konu bir defa gelince yine yapamıyorsanız ya iyi öğrenememiş ya da konunuz eksik demektir.

Alan denemesi çözüyor musun? Hataların sebebi acele etmenden mi kaynaklanıyor, heyecanlanmandan mı kaynaklanıyor, konu eksiğimi var, temelin mi yok? Bu tür soruların cevabını bilmeden kimse sana düzgün bir tavsiye veremez ancak 'Yanlışlarını kontrol et' gibi depresyona giren birine psikoloğa git demek gibi klişe şeyler söylerler.
Alan denemesi nedir? Biraz aceleden kaynaklanıyor evet konu eksiğim daha konularının yarısı bitmedi ama aynı konularda olduğum arkadaşım 50 60 net arasında yapıyor

Branş denemesinden bahsediyor. TYT denemesi değil de. Türkçe, matematik, sosyal, fen denemelerini ayrı ayrı çözmeni söylüyor.

Türkçe çözmedim yazdığım gibi de paragraf denemesi çözdüm sadece TYT matematiğin ilacı acil denemesi çözmüştüm matematikte oda 15 net gelmişti.

Hocam yaptığınız yanlışları öğrenmiyorsanız bir şey değişmesini bekleyemezsiniz. Her yanlışınızı öğrenmeniz birine sormanız lazım. Hoca veya video çözümden izlemektense akrandan öğrenmek daha çok akılda kalıyor, ben en son çözüm olarak video çözüme bakıyorum. Eğer yanlışınızı öğrendiğiniz ve çözdüğünüz halde aynı konu bir defa gelince yine yapamıyorsanız ya iyi öğrenememiş ya da konunuz eksik demektir.

Hocam şimdi şöyle paragraf denemesinde döndüğümde yapabiliyorum problem yok da moralim bozuluyor.

Hocam şimdi şöyle paragraf denemesinde döndüğümde yapabiliyorum problem yok da moralim bozuluyor.

Neden hocam? Denemelerin hayatınıza ne gibi bir etkisi var? Eğer denemelerde yanlışlarınızı moraliniz bozuluyor diye öğrenmezseniz, hayatınıza etkisi olan sınavda da denemelerde yaptığınız hataları yaparsınız ve bence bu sefer moraliniz daha çok bozulur. Denemeler başkasıyla yarışmazsınız, kendi netinizle yarışırsınız. Eğer bir önceki denemeden daha fazla net yaptıysanız iyisinizdir (tabii yayına göre değişir Özdebir ile EİS aynı değerlendirilemez)

Neden hocam? Denemelerin hayatınıza ne gibi bir etkisi var? Eğer denemelerde yanlışlarınızı moraliniz bozuluyor diye öğrenmezseniz, hayatınıza etkisi olan sınavda da denemelerde yaptığınız hataları yaparsınız ve bence bu sefer moraliniz daha çok bozulur. Denemeler başkasıyla yarışmazsınız, kendi netinizle yarışırsınız. Eğer bir önceki denemeden daha fazla net yaptıysanız iyisinizdir (tabii yanına göre değişir Özdebir ile eis aynı değerlendirilemez)

Hocam diğerleri görüyor diye moralim bozuluyor örnek son 3 denemem korkunç apotemi 27 net Özdebir 34 net acil 43 net.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı