Deneyimli Kullanıcı için Linux Dağıtımı önerisi

Ultramarineden de memnun kalmazsam deneyeceğim.
Belki tatmin etmeyebilir seni Fedora based olduğu için ama OpenSUSE cidden iyidir, KDE kullanmak istediğimde hep OpenSUSE kullandım, KDE'yi en stabil bu dağıtımda deneyimledim.
 
Gentoo kurulumu da yaptım, zorlanmam 😃 yalnız Arch ve Arch tabanlı tüm dağıtımları denedim, archman hariç.

Bence Arch Linux'u detaylı bir kurulum ve konfigurasyonu yapmayı deneyin. Ben çok eğleniyorum hep. AUR da ayrı bir nimet. Belki de Arch Linux kullanmanın verdiği en büyük avantaj.
 
Bu adam gayet deneyimli ve Pro bir insana benziyor. Kullanığı işletim sistemi de Ubuntu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Profesyoneller Ubuntu kullanır, çünkü işletim sistemi kurmaktan daha önemli işleri vardır. (Mobil'de gülücük ekleyemedim ciddi göründü mesaj.)
 
Profesyoneller Ubuntu kullanır, çünkü işletim sistemi kurmaktan daha önemli işleri vardır. (Mobil'de gülücük ekleyemedim ciddi göründü bu.)
Eskimiş bir deyim artı o bir nevi. Günümüzde internet ve kullanıcı deneyimi çok değişti. O vakit olayı eğer Linuxu derlemiyorsanız oyle vakit almıyor. Artı olarak o deyimin popüler olduğu dönemlerde Ubuntu gerçek bir özgür yazılımdı. Artık kendi servislerini dayatan öcü bir platformdan öteye gitmiyor.
Yani dediğim o ki, o deyim artık yerini "Profesyoneller kendi rahat ettiği işletim sistemini kullanır, çünkü verimlilik en önde gelir" deyimine bıraktı.
 
Eskimiş bir deyim artı o bir nevi. Günümüzde internet ve kullanıcı deneyimi çok değişti. O vakit olayı eğer Linux'u derlemiyorsanız oyle vakit almıyor. Artı olarak o deyimin popüler olduğu dönemlerde Ubuntu gerçek bir özgür yazılımdı. Artık kendi servislerini dayatan öcü bir platformdan öteye gitmiyor.
Yani dediğim o ki, o deyim artık yerini "profesyoneller kendi rahat ettiği işletim sistemini kullanır, çünkü verimlilik en önde gelir" deyimine bıraktı.

Ama harbiden profesyonel insanlar öyle.

Mesela Linus Torvalds, Linux'u yaratan kişi Debian'ın kurulumunun zor olduğu zamanlarda, Debian'ı kullanmadığını çünkü kurulumunun zor olduğunu söylemişti.

Ayrıca Richard Stallman kendisi Linux'u başkasına kurdurduğunu söylüyordu.

Ama harbiden Ubuntu bozdu bayağı son 10 yılda.
 
Direkt Arch - Fedora. Arch bu iş için ideal. Fedora ise artık güncel, stabil dağıtım olsun diyenler için ideal. Arch ile biraz daha uğraşmalık iş bulmak mümkün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı