Kısaca demek istediğim şey 6.4, 10.0'ın 10.0 olarak anılmadan önce sahip olduğu geçici bir isimden ibaretti, Windows 10, daha sonradan nihai sürüm olacağı için NT sürümüne 6.4 demek Windows 10'un Vista'nın üzerine getirilmiş küçük bir güncelleme olması şeklinde bir yanılgı yaratabilirdi. 6.4 ile 10.0 aynı sürüm, sadece isimleri farklı, user agent tanımsızlığının sebebi ise 6.4 diye bir NT sürümünün teknik olarak olmaması. Aynı sebepten ötürü Windows 11 de bu forumda Windows 10 olarak görünüyor, çünkü iki sistem de NT 10.0'ı kullanıyor. Microsoft Windows 11'de NT sürümünün adını 11.0 ya da 10.1 gibi bir şeye değiştirmediği için forumlarda yine Windows 10 olarak görünüyor.
Son olarak "w9" ibaresi yine de resmi bir ibare değil (bunu bizzat kendiniz belirtmişsiniz), ki olsa bile bunu niye kullanıcı adına yazsınlar?
Yaşınızın küçük olduğunu belirtme sebebim ise genellikle böyle şeylerle söylediğim yaş gruplarının ilgilenip özellikle bu tarz forumlarda ve YouTube'da sanki bu işin uzmanıymış gibi konuşmaları. Bu yaşlarda uğraşabileceğiniz daha önemli şeyler var çünkü.
Hocam, WinDbg (Kernel Debug) teklifimi görmezden gelip pas geçmenizden, tartışmayı kod/çekirdek seviyesine indirmek istemediğinizi anlıyorum. Saygı duyarım, herkes o derinliğe inmek zorunda değil.
Ancak son olarak iki teknik düzeltme yapıp konuyu kapatayım:
"w9" İmzası: Dediğim gibi, bu ibare eski Longhorn sızıntılarında veya WZOR gibi grupların paylaşımlarında sıkça gördüğümüz bir "Leaker Tag" (Sızıntı İmzası) kültürüdür. Bunu kullanıcı adına benzetmeniz, bu kültüre uzak olduğunuzu gösteriyor. Olay "isim" değil, sızıntının kaynağıdır.
"NT 6.4 ile 10.0 Aynıdır" Yanılgısı: Bu çok büyük bir teknik hatadır. NT 6.4, Windows 8.1 mimarisinin devamıydı. NT 10.0 ise Microsoft'un "OneCore" (Tek Çekirdek) projesine geçişiyle kodun yeniden yapılandırılmasıdır. Arada sadece isim farkı değil, devasa bir mimari uçurum vardır. Microsoft keyfinden numara atlamadı, altyapı değiştiği için atladı.
Teknik kanıt (Dump) incelemek istemediğinize göre, "isim" tartışmasını uzatmanın manası yok. İyi sosyaller.
--edit--
Teknik argümanlarınız tükendiğinde mesajınızı editleyip yaş konusuna sığınmanız şaşırtıcı değil.
NT çekirdeği, hexadecimal kodlar veya bellek adresleri, onları analiz eden kişinin yaşına bakmaz. Kod koddur.
Ben size 'Kernel Dump' ve 'Windbg' verileri sunmayı teklif ediyorum, siz bana 'Yaşın küçük' diyorsunuz. Kimin gerçekten 'uzmanmış gibi' davrandığı, kimin ise verilerle konuştuğu ortada.
İyi forumlar.