Dengeli güç modu ile en iyi performans modu arasında ne kadar fark var?

Bunu yapmak işlemcinin kullanım ömrünü kısaltır mı? Sonuçta boştayken 1,5 2 GHz'de çalışırken şimdi 7/24 yüksek frekansta çalışacak.
Hocam geç cevap veriyorum kusura bakamayın. Bir kaç videoda uzun kullanımda sıkıntı yaratabilir diyenler olmuş ama ben intelin eskiden açtığı forumda ve unlost, hellian gibi yayıncılardan dinlemiştim kendinleri bir sorun olmayacağını bu değerlere işlemcilerin zaten çıkabileceği ve ısınma adına önlem almak için windowsun kendisi sınırlandırdığını söylemişti. Uzun lafın kısası bir sorun yaşatmaz eğer eski bir bilgisayara sahipseniz tek sıkıntı bilgisayarınız fazla ısınması olacaktır bende 7 senelik bir laptop kullanıyorum fazla ısındığı zaman genelde salarım pcyi yoksa takılmaya başlıyor zaten.

Güç modları aslında performanstan ziyade sistemin gecikme yani latency değeri üzerinde de çok etkiye sahip. Custom güç modları var örnek vermek gerekirse calypto güç modu. Bunu sisteme nihai güç modunu ekler gibi ekleyip güç planı seçme menüsünden seçerseniz sistemin gecikmesi de düşüyor.

Güç modları aslında performanstan ziyade sistemin gecikme yani latency değeri üzerinde de çok etkiye sahip. Custom güç modları var örnek vermek gerekirse calypto güç modu. Bunu sisteme nihai güç modunu ekler gibi ekleyip güç planı seçme menüsünden seçerseniz sistemin gecikmesi de düşüyor.
Bahsettiğiniz güç modunu nerden bulabilirim merak ettim denemek isterim

Bahsettiğiniz güç modunu nerden bulabilirim merak ettim denemek isterim
F80ECF89-6BEE-43AA-916C-0B5657237E23.png

446CD127-EBA5-4894-9B5E-E93BCC97F283.png

Dosya içindeki "calypto idle enabled" dosyası en performanslı mı? Ve bu dosyasyı nasıl kuracağım.

Evet o. Güç planını C'ye at. Daha sonra en sonunda ki .pow yazan kısım da dahil komple ismini kopyala daha sonra CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu şekilde yaz Enter'e bas.

Powercfg -import "C:\güçplanı. Pow"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı