Deprem bölgesinde sınavlara girmek zorunlu mu?

Vakkas KOYU

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Gaziantep'te yaşıyorum. Psikolojimden ötürü okula gitmiyordum. Milli Eğitim Bakanlığı da zaten devam şartı aranmayacak demişti ben de o yüzden okula hiç gitmedim. Şimdi bayramdan sonra ortak 2. sınavlar başlıyormuş ve benim diğer 4 tane farklı okuldan tanıdığım arkadaşlarıma sınavlar zorunlu değil demişler ama bizim okulda 'halen daha bir açıklama gelmedi açıklama gelmezse sınava zorunlu olarak girmelisiniz.' diyor hocalar. Bu 4 okul ve benim okuduğum lise aynı ilçeye bağlı. Hocaya 'nasıl açıklama gelmez, benim arkadaşlarımın okullarında sınavlar zorunlu değil' dediğimde 'ben orasını bilemem bize açıklama gelmezse girmelisiniz' dedi. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Yani zorla bizi sınava sokabilir mi bu okul?

Hâlâ kesin bir açıklama yok sanırım. Bazı kişilere sınavlara girmezseniz 1. dönem notlarınız geçerli olur denmiş bazılarına girmeniz zorunlu denmiş. Ayrıca açıklama gelmezse sınava kafanıza silah dayayarak sokmazlar ama girmezseniz okulun inisiyatifine kalırsınız ki buna bir netlik gelir büyük ihtimal yakında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı