Deprem çantamın içindekiler yeterli mi?

Merhaba arkadaşlar, deprem çantamın içinde şunlar var:
El baltası.
Katlanabilir kürek.
Multi tool.
Çakı.
4 adet konserve sardalya.
3 adet 0.5lt su.
3 adet kar eldiveni.
İlaç.
3 tane çakmak.
Radyo.
Yedek pil.
5 adet maske.
Küçük bir omuz çantasına koydum bunları, bunlar 3 kişilik bir aile için 1 gün yeter mi afet durumda iş görür mü? Eklemem veya çıkarmam gereken neler var?
Kalorisi yüksek barlar veya çikolotalar almanızı öneririm.
 
Hocam balta bir işinize yaramaz atın. Ne yapacaksınız göçük altında beton mu kıracaksınız. Onun yerine bolca su ve yetecek kadar bisküvi, konserve vs. atın çantaya.

Birde lütfen unutmayın. Eğer ki enkaz altında kalacağınızı anladığınız an ve binanızın yıkılacağı an lütfen burnunuzu kapatın. Çünkü yıkıntı ile beraber kalkacak toz bulutu sizi havasız bırakabilir.
 
Hocam balta bir işinize yaramaz atın. Ne yapacaksınız göçük altında beton mu kıracaksınız. Onun yerine bolca su ve yetecek kadar bisküvi, konserve vs. atın çantaya.

bir de lütfen unutmayın. Eğer ki enkaz altında kalacağınızı anladığınız an ve binanızın yıkılacağı an lütfen burnunuzu kapatın. Çünkü yıkıntı ile beraber kalkacak toz bulutu sizi havasız bırakabilir.

Maske var çantada eklediğini söylemişti konu sahibi. Maske takarak kapatabilir ama maske N95 maske olması lazım toz vs kaçmaması için.
 
Sorun şu hocam. Önceki mesajınızda dediğiniz gibi toz vs kaçmasını engellemek için kapatması gerekli ama bez vs ne kadar etkili olur?
Hocam dediğim gibi kısıtlı vakitte en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor. En kötü olasılıklardan birisi bu.

Birde listede düdük göremedim. Düdükte lazım olacaktır. Ve mümkünse powerbank de koyabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı