Deprem devam edecek mi korkusundan nasıl kurtulabilirim?

Ben tam olarak bu konumda yaşıyorum o yüzden bugün uyumama kararı aldım.

IMG_20230206_225756.jpg
 
Kurtulamazsın. Hepimiz aynı durumdayız. Hassas insanlar uzak olsa da deprem endişesinden evde bile duramıyor. Oyun oynasak film izlesek gram zevk alamıyoruz. Aklımızdan da çıkmıyor. En azından tek olmadığını bil. Yapacak hiçbir şey yok.
Vallaha bende kafa nasıl dağıtılır diye konu açacaktım süre vardı ne yapacağımı hiç bilmiyorum internette zaten 1 2 hafta boyunca Full deprem Video'ları olacak oyun oynasam içim rahat etmiyor ne yapacağım bilmiyorum.
Alın benden de o kadar. Oyun oynamak, müzik dinlemek, sorumluluklarımla uğraşmak suçluluk hissettiriyor.
 
Misal sizi bu durumdan kurtarabilirim, nasıl mı? Ahmet'in gerçeği, Nazlı'nın gerçeği, John'un gerçeği, Myranda'nın gerçeği bunları değil de direkt olarak size her insanda kesin çözüm getirecek olanı söyleyeyim.

Önce arkadaşlarınızla "zaaaa" yapmadan, depremle alakalı nicel okumalar ediyorsunuz, arkadaşlarınızla istişareye başlıyorsunuz. ( Grup içi etkileşim de pekiştireç çok daha iyi sonuç verir özellikle bu oksitosin salgılamanızı sağlar. )

Ondan sonra neden depremde binalar yıkılır bizim ülkemizde yıkılır da aynı şiddette sallantılar da neden başka yerlerde yıkılmaz, bir binanın depremde yıkılmasına neden olan nedir? Bu hususta jeologlarımız ne yapıyor, rasathanelerimiz enstitülerimiz deprem araştırma kurumlarımız ne yapıyor, buna karşılık bu hususta bir eğilim var mı ya da neden bu hususun üstüne çalışılmıyor ve dahası sayısız alanda.

Gerek ekonomik gerek politik gerek sosyolojik gerek folklorik gerek demografik gerek jeolojik gerek meteorolojik gerek kültürel... Sayısız alanda sayısız istişare de ve fasıl da bulununuz.

Ondan sonra da bu hususta akademik onam verilmiş birçok makale yayın tez çalışma okuma ediniz.
Bu hususta teknik açıdan jeolojik açıdan gereken bilgileri temin ediniz ve üzerine arkadaşlarınızla istişare ederekten bir sonuca varmaya çalışınız.

Sonra da arkadaşlarınızla birlikte; buna neden olan sayısız ve yanlış zararlı ve kötücül sorunları unsurları tespit edebildiğinizle alakalı farkındalık yaratırsınız gerek çevreniz de gerek arkadaş ortamlarınız da.
O saatten sonra da; zoolojik + ıdsel tarafınızdan böyle rahatsız edilip durmazsınız.
Çünkü pekiştirdin rutin ve pratikleri biliyorsun bir sonraki uyarılışında otomatik olarak çok daha kısa sürede ilgili nöronlar ve nöron grupları uyarılır elektriksel ya da kimyasal ben bilemem senin uyarılan nöron hücrenin diğer nöron hücresine olan yakınlığı ne kadar; sinaps yakın ise iyonik yani kimyasal, uzaksa elektriksel uyarılır.

Haliyle de otomatikman sen o rutini pratiği yaparsın ve sonuç olarak da o düzeyde hormonal salınım yapılır ve ilgili hormonlar salgılanır ve sende rahatlarsın işte.

Misal atıyorum örnek: Allah bize ceza veriyor dersen pekiştireç için dua edersin camide.
İnsanlar ölür sakat kalır Allah bizi imtihan ediyor dersin dua edersin camide.

Bu böyle gider ama her seferinde sonucu fena patlar haliyle her Allah'ın günü de deprem olmadığına göre deprem olmadığı zamanlar da.

Ettiğim dua kabul oldu dersin sonra gene deprem olur, buralarda terör yönetiminden dolayı sen gene devam edersin.
Fakat her seferinde illa bir yerlerden pekiştireç alman lazım gelir rahatlayasın diye kompulsif bozukluk olur bu da yani kronik eylemsel bozukluk.

Sonuç almazsın ama her seferinde aynı şeyleri yaşayıp sonra da oradan buradan pekiştireç götürür götürür durursun ta ki ölene kadar!
Sakat kalırsan gene pekiştireç yaparsın travmaya göre; bu ne kadar bu bozukluktan mustarip olduğuna göre değişir.

Fakat tüm bunları yaşayıp durmadan; bir kere de doğru pekiştireç alırsan sonunda bir daha bunları yaşamadığını görürsün. Rahat rahat yoluna devam edersin.

Buna da Allah'ın sopası yok deme bu konuyu burada bırakalım. 😁
Çünkü folklorik sosyolojik birçok hususta bunu anlatmak gerekecek.

Alın benden de o kadar. Oyun oynamak, müzik dinlemek, sorumluluklarımla uğraşmak suçluluk hissettiriyor.

Biz arkadaşlarla oyuna girip eğlenmeyi denedik fakat hepimiz bir süre sonra çıkmaya başladı yapacak bir şey yok.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı