Deprem oluyor gibi hissetmek

İyi geceler dostlar. Son zamanlarda bir şey farkettim ve kafama takıldı. Her gece yatarken saat 1 ve 3 arasında hep deprem oluyor gibi hissediyorum. Yattığım yer sallanıyor gibi geliyor ve bazen şiddetli oluyor. Sabah vakitlerinde yaşamıyorum fakat geceleri hep oluyor. Şu anda bu yazıyı yazarken bile aynı şeyi hissediyorum. Bilgisi olan bir arkadaşımız yazarsa sevinirim. Teşekkürler.

İyi geceler dostlar. Son zamanlarda bir şey farkettim ve kafama takıldı. Her gece yatarken saat 1 ve 3 arasında hep deprem oluyor gibi hissediyorum. Yattığım yer sallanıyor gibi geliyor ve bazen şiddetli oluyor. Sabah vakitlerinde yaşamıyorum fakat geceleri hep oluyor. Şu anda bu yazıyı yazarken bile aynı şeyi hissediyorum. Bilgisi olan bir arkadaşımız yazarsa sevinirim. Teşekkürler.
Bu şey psikolojiktir. Yani siz öyle bir şey olmasa bile varmış gibi davranıyorsunuz. Kafanızda cidden o şey oluyormuş gibi kurguluyorsunuz ve o şey olmasa bile siz beyninizde öyle kurguladığınız için sanki cidden oluyormuş gibi geliyor. Bunun tek çözümü ya bir psikoloğa görünmek ya da tam o hissi düşünmeye başladığınızda başka şeyler düşünmeye çalışıp beyninizi farklı yöne yönlendirmek. Size o his geldiğinde başka şeyler düşünün eminim düzelicektir.

Vertigonuz vardır diyecem ama sanmıyorum tansiyonunuz düşmüştür belki son zamanlarda beslenmenizden dolayı veyahut kulağınız ile ilgili bir sorun olabilir ani bir hareketinizden ötürü en iyi doktora gitmeniz, ilk olarak kan değerlerinize baktırınız tabi bu sıralar gitmenizi tavsiye etmem pandemi süreci biraz rahatladığında.

Tansiyon ve nabızınızı kontrol edin. Uykusuz kaldıysanız da yapabilir. Hissetmek ayrı, denge kaybı yaşar derecede ise bir sağlık kontrolünden geçmeniz gerekebilir.
Sadece his veya göz yanılması olarak geliyorsa normal olabilir veya ilk dediğim olaylardan olabilir.
Bu olay ayakta mı yatarken mi hareket halindeyken mi ne yaparken yaşanıyorsa oan göre farklılaşır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı