Depremde yaşadıklarım

Allah beterini göstermesin. Vefat eden akrabalarınıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Ben 2020 Ocak Elazığ depremini yaşadım ve evim ağır hasar çıktı. Yaşadığınız durumu çok az bir kısmı olsa da anlayabiliyorum. Diyecek tek sözüm var: Bundan sonra bu acıları tekrardan yaşamamak için evlerimizi sağlam yaptırmak.

Bir kaç sorum olacak cevaplamak istemeyebilirsin hiç sıkıntı olmaz.

1-) Eviniz kaç katlıydı
2-) Evin zemini hakkında daha önce bir Bilgi aldınız mı? veya ev projeye uygun muydu?
3-) Ev çökerken nasıl bir his yaşadınız bir kutunun içinde yana yatıyormuş gibi mi yoksa tepenize molozlar mı düştü?

Üzgünüm, geçmiş olsun ve başınız sağ olsun. Yaşananlardan ders alıp ciddi girişimlerde bulunmalıyız ve işe öncelikle zihniyetimizi değiştirmekle başlamalıyız. Kalacak eviniz var mı? Hijyen, yemek, ısınma, su ve her türlü ihtiyacınız olan bir şey var mı? Farklı bir ile taşınmayı düşünüyor musunuz? Şuan Antalya'dayım ve trafikte çok yoğun bir şekilde 31 plaka araç görüyorum. Gördükçe üzülüyorum... Buraya bu sebeple değil de keşke eğlenmek için, tatil için gelinseydi... Öfkeliyim, hem de çok. Buraya çok şey yazmak isterdim ama yazmak istemiyorum.

Hocam bende Kahramanmaraş'ta yaşıyorum ama asıl acıyı siz yaşamışsınız, geçmiş olsun.

Hocam bir şey sormak istiyorum, devlet size konut yaptı mı, yaptıysa yüzde kaçını siz ödediniz?

1 kat dükkan 3 kat ev. Zemini hakkında bir bilgi almadık, fakat zemin sağlam değilmiş büyük ihtimal. Ev projeye uygundu. Ev çökerken ilk edildiğimi ve sıkıştığımı hissettim deprem bitip uyandığımda boşluktaydım.

Hocam Hatay merkezde sağlam denecek bina kalmadı. Kalacak evimiz var. Herhangi bir ihtiyacım yok söylemeniz yeterli. Babam üniversitede çakılı kadro olduğundan farklı illere taşınamayız. Benim de yazacak çok şeyim var fakat korkuyorum.

Hocam bende Kahramanmaraş'ta yaşıyorum ama asıl acıyı siz yaşamışsınız, geçmiş olsun.
Teşekkürler hocam, size de geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun. Başınız sağ olsun. Mekanları cennet olsun. nasılsınız iyi misiniz? Toparlamışsınızdir inşallah.
Teşekkürler hocam. İyiyim, yaşamaya çalışıyoruz.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun, başınız sağ olsun. Tarif edilmez bir acı, yaşadığınız dehşeti, çaresizliği saniye saniye yaşadım anlattıklarınızla, çok üzücü.

Merhaba hocam. İlk olarak geçmiş olsun dileklerimi ileterek başlıyorum. Gaziantep Şahinbey'de oturuyorum. Şahinbey'in özellikle Karataş Mahallesinde çok orta hasarlı çıktı. Zeminin iyi olmasına rağmen bu yapıları yapan binaların orta hasarlı çıkması bilmiyorum garip bir durum. Çöken bina yok ama bir kaç tane ağır hasarlı bina var. Burada ki evler genellikle 2000 yılından sonra yapılmış evler. Bizim sol ve ön apartmanlar orta hasarlı. Gaziantep merkezde yıkılan bina yok ama Nurdağı ve İslahiye çok çok kötü. Özellikle Nurdağı. Her yer ceset kokuyor. Yıkılan bina çok fazla ben de bir gün oraya gittim ama arabadan inmedim çok kötü bir koku yayılmış durumda. Nurdağı yıkılıp tekrardan yapılacak. Yani Gaziantep'in durumu Hatay'dan daha iyi gibi.

Daha çok gösterilecek binalar var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…