Depremden sonra hiç iyi hissetmiyorum

Açıkçası hiçbir vasfım yok ne diğerleri gibi sessiz çocuktum tam bir gevezeyim. Ne bad boy insanları umursamaz tiptim peşlerinden koşardım. Ne tatlıydım kafamın içi pislik düşünceler ile dolu. Belki o eylemi yapsam diğerleri gibi bir sınıfım olur.
Yukarda söylediğime bir bakın isterseniz uygulamada o sistem devam ediyor olabilir belki.

Açıkçası hiçbir vasfım yok ne diğerleri gibi sessiz çocuktum tam bir gevezeyim. Ne bad boy insanları umursamaz tiptim peşlerinden koşardım. Ne tatlıydım kafamın içi pislik düşünceler ile dolu. Belki o eylemi yapsam diğerleri gibi bir sınıfım olur.

Yapma, bunalıma girmişsin. Psikolojik destek için durumun yoksa birilerine içini dök ama yüz yüze. İllaki geçecek. Hiçbir şey yapmadan gitmektense çabalayarak gitmek daha büyük bir iş olur.

Dostum öncelikle ben de deprem bölgesinden yazıyorum. Ve depremden beri inanılmaz tatsız hayatı ben de yaşıyorum. Yaşım senin ki kadar değil. Bir kızım var 2 yaşında. Ama durum ortalama böyle. Ölümün varlığını anladım net şekilde. Tüm bunlar çok normal şeyler. Başkalarının da kendini oyalamaya çalıştıklarını bilirsen belki rahat edersin. Yaşadığın çoğu şeyin gençliğinle de alakası var. Tam hayattaki amacını ararken bunları yaşaman senin için daha zordur. Bir soru sormadığın için cevap da verecek değiliz. Ama seninle aynı şeyleri yaşayan onbinlerce insan var. Ve hepsi de bu durumu atlatmaya çalışıyor. Destek alamam demişsin. Doğrudur olabilir. Ama bu durum zor olduğundan atlatması da zordur. Fakat emin ol bu bireyselliğin de getirdiği günümüz dünyasında böyle şeyler de üstüne hayatın tuzu biberi oldu. Az sabır be kardeşim. Ben ilk deprem bölgesinden çıkıp başka ili ziyaretimde şok olmuştum. Çünkü hayat başka şehirlerde çok normal ilerliyordu. Ve kanıksamak bile uzun sürdü. Anlayacağın hayat koşturmacası bu. Böyle zamanlar başka bir genç için de aynı zorluktadır ona sorsan. Ha kız arkadaşından ayrılmıştır derdi dünyalar kadardır. Seni anlıyorum. Lütfen pes etme. Böyle zorluklar çok fazla olacak. Düşmek değil kalkmasını bilmektir hayat. 🥹

Yapma, bunalıma girmişsin. Psikolojik destek için durumun yoksa birilerine içini dök ama yüz yüze. İllaki geçecek. Hiçbir şey yapmadan gitmektense çabalayarak gitmek daha büyük bir iş olur.

Birilerine yazmak istiyorum ama ne yazacak kimsem var ne de gördüklerim burada yazılacak cinsten. Burada ban yiyeceğim o görüntüler hiç aklımdan çıkmıyor bir kız vardı hep ona yazıyordum o kadar yazdımki cümlemi tamamlayıp bb yazıyor beni o niyetle yazan biri sanıyor resmen.

Dostum öncelikle ben de deprem bölgesinden yazıyorum. Ve depremden beri inanılmaz tatsız hayatı ben de yaşıyorum. Yaşım senin ki kadar değil. Bir kızım var 2 yaşında. Ama durum ortalama böyle. Ölümün varlığını anladım net şekilde. Tüm bunlar çok normal şeyler. Başkalarının da kendini oyalamaya çalıştıklarını bilirsen belki rahat edersin. Yaşadığın çoğu şeyin gençliğinle de alakası var. Tam hayattaki amacını ararken bunları yaşaman senin için daha zordur. Bir soru sokmadığın için cevap da verecek değiliz. Ama seninle aynı şeyleri yaşayan onbinlerce insan var. Ve hepsi de bu durumu atlatmaya çalışıyor. Destek alamam demişsin. Doğrudur olabilir. Ama bu durum zor olduğundan atlatması da zordur. Fakat emin ol bu bireyselliğin de getirdiği günümüz dünyasında böyle şeyler de üstüne hayatın tuzu biberi oldu. Az sabır be kardeşim. Ben ilk deprem bölgesinden çıkıp başka ili ziyaretimde şok olmuştum. Çünkü hayat başka şehirlerde çok normal ilerliyordu. Ve kanıksamak bile uzun sürdü. Anlayacağın hayat koşturmacası bu. Böyle zamanlar başka bir genç için de aynı zorluktadır ona sorsan. Ha kız arkadaşından ayrılmıştır derdi dünyalar kadardır. Seni anlıyorum. Lütfen pes etme. Böyle zorluklar çok fazla olacak. Düşmek değil kalkmasını bölmektir hayat. 🥹
Siz yetişkin bir birey olduğunuz için yükünüz çok ağır ancak sizdeki yönetme hissi sizi mecburen ayakta tutuyor eğer siz çökerseniz sizinle beraber çökecek çok insan var ne zaman bunları yazsam aslında ben eksilsem birşey olmaz diyorum.

Yukarıda söylediğime bir bakın isterseniz uygulamada o sistem devam ediyor olabilir belki.

Psikolojik destek almaktan çok korkuyorum.

Son düzenleme:
Birilerine yazmak istiyorum ama ne yazacak kimsem var ne de gördüklerim burada yazılacak cinsten. Burada ban yiyeceğim o görüntüler hiç aklımdan çıkmıyor bir kız vardı hep ona yazıyordum o kadar yazdımki cümlemi tamamlayıp bb yazıyor beni o niyetle yazan biri sanıyor resmen.

Siz yetişkin bir birey olduğunuz için yükünüz çok ağır ancak sizdeki yönetme hissi sizi mecburen ayakta tutuyor eğer siz çökerseniz sizinle beraber çökecek çok insan var ne zaman bunları yazsam aslında ben eksilsem birşey olmaz diyorum.

Psikolojik destek almaktan çok korkuyorum.
Dostum korkma sebebin nedir ?

Dostum korkma sebebin nedir?

Bilmiyorum pskiatri ile alakalı bir yorum gördüğüm nefes atışım bile değişiyor aklıma ailemdeki o birey geliyor o birey en önemli birey ve psikoloğa gitmeden önce üzgündü şimdi ataklar geçiriyor ilaçlara bağlı geceleri bağırarak kahkaha atıyor.

Öyle düşünüp hemen kendini değersiz kılma. Senin arkandan üzülecek de bir sürü insan olacaktır ayrıca siz nasıl diğerlerinin yokluğunu hissediyorsanız diğerleri de sizin yokluğunuzu hissedecektir. Pes etmeniz bir çözüm olmaz. Yaşadığınız şeyleri atlatmanın zor olduğunu biliyorum fakat kendinizi hayatınızda bundan sonra olacak olaylara hazırlamanız, güzel hayaller kurmanız belki yardımcı olabilir bilmiyorum. Hayat karşına hep iyi seçenekler sunacak ve hiçbirini yapmak için hiçbir zaman geç olmayacak.

Bilmiyorum pskiatri ile alakalı bir yorum gördüğüm nefes atışım bile değişiyor aklıma ailemdeki o birey geliyor o birey en önemli birey ve psikoloğa gitmeden önce üzgündü şimdi ataklar geçiriyor ilaçlara bağlı geceleri bağırarak kahkaha atıyor.
Psikiyatri ile psikolog farklı şeyler. Şuanda ilk olarak psikologa gitmen gerek psikolog ve psikiyatri arasındaki fark psikiyatri ilaç yazabilir ama psikolog sadece konuşma ile terapi yapabilir. Ailendeki birey neyden dolayı gitti bilmiyorum ama psikologtan korkulmamalı, senin psikolojini düzeltmek için en iyi seçenektir.

Öyle düşünüp hemen kendini değersiz kılma. Senin arkandan üzülecek de bir sürü insan olacaktır ayrıca siz nasıl diğerlerinin yokluğunu hissediyorsanız diğerleri de sizin yokluğunuzu hissedecektir. Pes etmeniz bir çözüm olmaz. Yaşadığınız şeyleri atlatmanın zor olduğunu biliyorum fakat kendinizi hayatınızda bundan sonra olacak olaylara hazırlamanız, güzel hayaller kurmanız belki yardımcı olabilir bilmiyorum. Hayat karşına hep iyi seçenekler sunacak ve hiçbirini yapmak için hiçbir zaman geç olmayacak.

En iyi arkadaşım sandığım kişiler bile beni meğerse hiç umursamıyormuş ne bayramda ne depremde aradılar ben aradığımda ne var deyip kapattılar ailem her şey normailmiş gibi davranıyor. Fiziksel olarak bir vasfımım olmaması beni 3-0 geriden başlatırken bir de umursanmamak beni utandırıyor. Hani siz bir bildirim görünce heyecanlanıyorsunuz biri benim konu ma ne yazmış diye. İşte ben öyle bir heyecanla yanıtları defalarca okuyorum ki anlatamam o kadar ilgisiz kaldımki kendimi gereksiz hissediyorum.

Psikiyatri ile psikolog farklı şeyler. Şu anda ilk olarak psikologa gitmen gerek psikolog ve psikiyatri arasındaki fark psikiyatri ilaç yazabilir ama psikolog sadece konuşma ile terapi yapabilir. Ailendeki birey neden dolayı gitti bilmiyorum ama psikologtan korkulmamalı, senin psikolojini düzeltmek için en iyi seçenektir.

Psikologlar seni umursamıyor vereceğin parayı ne zaman vereceğini düşünüyor sen ilgiye muhtaç olduğun için ilgi verip ilaç firmalarına oyuncak yapıp konuşma bağımlısı egolu bireyler yaratıyorlar ben diğer bad boylar gibi off üff psikopat anksiyete diye anılmak istemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı