Depremin unutulması

Deprem'i insan hayatından atmazsa tramvalarını insanda olumsuz psikoloji yaratır elbet bir gün insan hayatında normalleşecek. Tabii ki bunlardan ders çıkarmak zorundayız oralarda da hayat artık normalleşmeye başlıyor.

Bundan iki buçuk ay önce olan depremi hatırlayan var mı? Hani 50 bin insanın öldüğü deprem vardı ya, 22.500 artçı depreme sebep olan. Hatırladınız mı şimdi?

50 bin kişi ölmüş, 5 milyon insanın göç etmesine neden olmuş, 300 bini aşkın binanın yıkılmasına sebep olmuş depremi Türk halkı nasıl bu kadar hızlı unuttu? Veya ben mi unutulduğunu sanıyorum? Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Bence bu yanlış bir düşünce halk unutmadı ama iktidar maalesef ders çıkarmadı gibi gözüküyor 3-5 ay da ev teslimi gibi vaatlerini duydum hayat devam ediyor yapacak bir şey yok örneğin yengemin babası öldü ama yani artık alıştı yavaş yavaş her gün ağlasınmı gidene çare yok.

21 metrekarelik konteynerde, doğru düzgün sığamadığın yerde devam ediyor. Sizin hayatınız da belki 2+1, belki de başka bir evde devam ediyor.

Benim hayatımın nasıl geçtiği konu değil. Demek istediğim şey acıyı daha da deşmek yerine geçmişteki olaylardan ders çıkarmak olmalı.

Son düzenleme:
Bundan iki buçuk ay önce olan depremi hatırlayan var mı? Hani 50 bin insanın öldüğü deprem vardı ya, 22.500 artçı depreme sebep olan. Hatırladınız mı şimdi?

50 bin kişi ölmüş, 5 milyon insanın göç etmesine neden olmuş, 300 bini aşkın binanın yıkılmasına sebep olmuş depremi Türk halkı nasıl bu kadar hızlı unuttu? Veya ben mi unutulduğunu sanıyorum? Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?
unutan oldu olmadı yapacak birşey yok hayat devam ediyor ama burda müteitlerin ne kadar aç gözlü para peşinde koştuklarını anladık.Yağmacıları hatırladık tekrardan

Sonuç olarak eğer biz bu depremde hayatta kaldıysak bunun bir anlamı olması gerekir.

Depremi kimse unutmadı ve belki de yıllar geçse de unutamayacak ki unutmamalı da ama eğer birisi bu deprem(ler)den kurtulduysa artık onun etkisinden çıkıp yeniden doğru bildiği yolda ilerlemesi gerekir.

Unutulmadı, hem seçim hem de hayat devam ettiği için çok üstünde kafa yormuyoruz sadece. Ben Ebrar sitesinde bir ton arkadaşımı ve ailemdeki bireyleri kaybettim. Fakat "hayat devam ediyor" diyerek devam ettim işime. Sürekli düşünüp, ağlayıp bir yere varamazsınız. Hayatınıza paşa paşa devam etmek zorundasınız. Hayat beklemez.

Belki hayat çoğu insan için devam ediyor olabilir fakat bir gün bile depremin geçtiğini düşünemiyorum. Benim için hayat 5 şubat akşamı durdu. Her gün sabah uyanıyorum bir an kendi odamda olduğumu sanıyorum, hemen sonra her şeyi hatırlıyorum. Daha dün gibi o gün, arkadaşımla mc girdik, teyzemlere gittik, eve döndük, yeni dönem için kendimi hazırladım, gece sarsıntıya uyandım, çok uykum vardı hemen geçsin de uyuyayım diye düşündüm, fakat geçmedi birden elektrikler kesildi ve ezildiğimi hissettim. İşte benim için hayat o zamandan beri devam etmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı