Depresyona Girme

Yazılı maddelerin bir çoğunu ben de yaşıyorum maalesef. Kitap okumayla, namaz kılmakla düzelmez bunlar. Bunları ortaya çıkaran sebepleri ortadan kaldırmadan düzelmez. Ben mesela üniversitede sınıf tekrarı yapıyor olduğum için umutsuz, mutsuz ve karamsarım, güzel bir kızla göz göze geldiğimde bile bir şey hissedemez oldum artık. İçimde kalp değil de taş var sanki, buz gibiyim, bir şey hissedemez oldum. Ama dersleri düzeltirsem normale dönerim ancak.

Aylardır prozac kullanmama rağmen durum bu. Ne yapacağım ben ?
İlacı sana kim verdi? Ne zamandır kullanıyorsun? Yaş kaç?

Yazdıklarına bakılırsa depresyona benzemiyor enerji kaybı ve içte yatan bir hastalık gibi gözüküyor. İnş. o ilacı doktor kontrolünde almışsındır yoksa işin zor.

Öncelikle yaşın nedir? Ve olumsuz bir olay yaşadın mı? Bunun etkisi altında kalmış olabilirsin. Ayrıca olaya kesinlikle dini açıdan bakma. İbadet ile bu olayın bir ilgisi yok. Bazen insanlar geçiş döneminde böyle hissedebilir. Ayrıca ilaçlarında tek başına rahatlatıcı olacağını düşünme. İlaçları mümkünse kullanma hiç. Kendini güldürmeye çalış, mesela komik şeyler izlemeye çalış. Sevmediğin kişi ve ortamlardan uzak durmaya çalış. Yeni şeyler öğrenmeye çalış, mesela resim çizmeyi deneyebilirsin. Bence çok rahatlatıcı bir aktivite. Bir resme bakarak ve düşünerek aynısını çizmeye çalış(ilk başlarda sıradan şeyler çizmeye çalış). Sürekli yeni bilgiler öğrenmeye çalış, dil öğrenmeye çalış. Gününü bir şey yapmadan sabit geçirme.

İlacı sana kim verdi? Ne zamandır kullanıyorsun? Yaş kaç?

Yazdıklarına bakılırsa depresyona benzemiyor enerji kaybı ve içte yatan bir hastalık gibi gözüküyor. İnş. o ilacı doktor kontrolünde almışsındır yoksa işin zor.
Yaş 19. İlacı yazdığım gibi 6-7 aydır kullanıyorum, her sabah 1 kere ve ilacı ruh sağlığı ve hastalıkları doktoru vermişti. Haklısın enerji kaybı var ama varsa neden zevk alamama olayı var ?

Selamlar kardeşim. Öncelikle geçmiş olsun ama çok büyütme lütfen. Bu tip durumları her insan yaşayabiliyor o yüzden sıkma tatlı canını :) son dönemlerde yaşadığın özel bir problem yoksa büyük ihtimalle mevsim geçişlerinden dolayı bunalmış olabilirsin. Tekrardan doktora görün ki belki ilacını güncellemesi gerekebilir.
En faydalı tavsiyem yeşillik bir alanda koşu veya yürüyüş olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı