Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Felsefe bölümünde kullanılan ders kaynaklarına nasıl ulaşılabilir?
Felsefe bölümü okumuyorum ama ilgim var. Felsefe bölümü okumuş kadar bilgili olmak istiyorum. Üniversite hocalarının derslerinden kullandığı slayt, PDF gibi kaynaklara nereden ulaşabilirim?
Google Academic oferă o modalitate simplă de a face o căutare amplă după lucrări literare academice. Căutați într-o gamă variată de domenii și surse: articole, teze, cărți, rezumate și decizii judecătorești.
scholar.google.com
Diğer bir seçenek, bölümde okuyan kişilere veya hocaya ulaşıp kaynak istemek.
Son çare olarak, üniversite yakınındaki kırtasiyelere gidip bölüm/ders adı vererek kaynak kopyası istemek. Hocalar kaynakları kırtasiyelere verir öğrenciler de gider oradan kopyasını alır. Ders notları, kullanılan kaynaklar falan oradan bulunabilir.
İlk önerim Pelin Dilara Çolak. Onun kanalını ziyaret etmelisin. Daha sonra ilgini çeken kaynakları en basit yoldan Google Scholar ya da Dergipark üzerinden arat.
Benim de sana birkaç kitap önerim olacak.
1) Felsefenin Kısa Tarihi - Nigel Warburton
2) Sofie'nin Dünyası
3) İlkçağ Felsefesi Tarihi - Ahmet Arslan
4) Felsefe Tarihi - Ahmet Cevizci.