Ders çalışamama sorunu nasıl çözülür?

Arkadaşlar mezun öğrenciyim dershane ile sınava dilden hazırlanıyorum, fakat oturup bir türlü ders çalışamıyorum çözmem gereken testler var onları dahi çözmüyorum bu durumu nasıl geçirebilirim?

Etütte oturuyorum 20dk çalışıp sonra kaçasım geliyor yaptığımda kulaklığı takıp müzik açıp gidiyorum akşam da yorgunum deyip yatıyorum.
tek başına kütüphaneye git hiç bişey yapmdan 20dk 30 dk kadar otur insanları izle herkesin çalıştığını görünce canın çalışmak ister belki ben öyle yapıyorum. günlük kendine test hedefi yok tamamlayınca kendini ödüllendirebilirsin bunu soru başınada yapaiblirsin atıyorum uzun bir çalışma yaptın ve karşına zor bir soru geldi aklında eğer bunu yaparsam şuan molaya çıkacağım gibi gibi

Hocam yorgun hissediyorsanız bir kan tahlili yaptırmanızı öneririm belki vitamin değerlerinizde sorun olabilir. Ders konusuna gelirsek yapacak bir şey yok oturacaksınız çalışacaksınız. Eğer konular cazip gelmiyorsa zaten yanlış bölümü seçmişsiniz demektir.

Evet vitamin eksikliği çok fazladır et yemiyorum nefret ederim, yumurta alerjim var normal şeylerle geçinip gidiyorum.

Bu arada buradaki çoğu yoruma katılmıyorum. Dersten zevk alman gerek. Eğer hele ki YKS gibi uzun süre hazırlık gerektiren sınav döneminde kendini çok zorlarsan bir zaman sonra patlarsın, ders çalışmayı bırakırsın. Bu durumu yaşayan çok kişi gördüm çevremde.

Bu arada buradaki çoğu yoruma katılmıyorum. Dersten zevk alman gerek. Eğer hele ki YKS gibi uzun süre hazırlık gerektiren sınav döneminde kendini çok zorlarsan bir zaman sonra patlarsın, ders çalışmayı bırakırsın. Bu durumu yaşayan çok kişi gördüm çevremde.
İlgili olmadığın bir konuyu sana dayatıyorlar ve bunu yapmazsan hayatında ileri gidemiyorsun, zevk almasan bile çalışmak zorundasın dostum.

Hocam size tavsiyem şu olacaktır ama yapabilir misiniz bilmiyorum. Ben yazın bir işte sıcağın altında saatlerce çalıştım. Günlük hayatta yüzüne bile bakmayacağım insanlarla bir arada günde 11 saat ve asgari ücrete çalıştım. Önümdeki tüm hayatımda köle gibi böyle çalışacağıma buna karşı olarak tek kurtuluş yolunun okumak olduğuna karar kıldım. 1 yıl dişimi sıkarım 1 ömür pişmanlık yaşayacağıma dedim. Ve hayatımda 1 saat üstü ders çalışmamış ben deli gibi ders çalışıyorum şu an.

İlgili olmadığın bir konuyu sana dayatıyorlar ve bunu yapmazsan hayatında ileri gidemiyorsun, zevk almasan bile çalışmak zorundasın dostum.

O sadece belirli zamanlarda geçerli. Hayatın boyunca değil. Bir zaman evet dayanmalısın, fakat hayatın boyunca zevk alamadığın ister derste ister işte kesinlikle patlarsın.

Herkes bir zamanlar ilgisini çekmediği veya nefret ettiği derslere çalıştı. Fakat sadece bir zamanlar. Ne iş yapıyorlarsa o işi seçmede en çok zevk aldığı dersler, aktiviteler, uğraşlar etkili oldu (başarılı olmuş kişiler için konuşuyorum).

O sadece belirli zamanlarda geçerli. Hayatın boyunca değil. Bir zaman evet dayanmalısın, fakat hayatın boyunca zevk alamadığın ister derste ister işte kesinlikle patlarsın.

Herkes bir zamanlar ilgisini çekmediği veya nefret ettiği derslere çalıştı. Fakat sadece bir zamanlar. Ne iş yapıyorlarsa o işi seçmede en çok zevk aldığı dersler, aktiviteler, uğraşlar etkili oldu (başarılı olmuş kişiler için konuşuyorum).
Sonuç olarak bu arkadaşın yapması gereken sabretmek ve zorlamak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı