Ders Çalışamıyorum

Bir dersten korkarsan calismak istememen normal. Ön yargisiz bir sekilde masaya otur ve basla. Dersi sevmek zorunda degilsin sadece korkma dersten. Zaten edebiyat pek kalinacak cinsten bir ders degil, ezber disinda bir numarasi yok.

Sorun konsantre olamamandan olabilir. Kendini fazla kasma. Mesele edebiyatsa okulda dağıtılan kitap işine yaramaz. Çünkü gerçektende içinde kalıp halinde bilgiler sunulmuyor. Ama bu kitapta bilgi olmadığı anlamına gelmiyor. Aslında içinde bilgiler var, metinlerde fakat bunu açık bir şekilde yazmamışlar. Etkinlikler ve sorular sayesinde araştırarak bulabiliyorsun bilgiyi. Bu yüzden senin için kitap faydasız olabilir. Bu yüzden yardımcı bir kitap al kendine. Orada daha açık şekilde yazar. Bir de bilmediğin bir kelime veya bir kavram varsa onu internetten araştır. Konunun bazı kavramlarını bilmeyerek öğrenmek gerçekten daha zor.

Nerede oturduğunu bilmiyorum ama sana tavsiyem bir dersanenin felan kütüphanesine gitmen orda insan daha çok motive olur ya da yakın bir arkadaşın varsa ya sen onun evine git ya da o senin evine gelsin bir program yapın beraber çalışın daha etkili olur arada ara verirsiniz yemek yersiniz ama ders çalışırken cıvıtmamanız gerekir yoksa yine çalışamazsınız.

Aynı durum bende de var. Ben de 9.sınıfa gidiyorum ve şimdiye kadar olduğumuz sınavların hiçbirine doğru düzgün çalışmadım. 47 aldığım da var 99 da. Biraz içinden gelmesiyle alakalı bu konu. Müzik açabilirsin, özet çıkarıp ona çalışabilirsin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı