Ders çalışamıyorum

Sınava kadar tüm oyunları sil. Boşluk hissi oluşuyor vs. diye düşünebilirsin ancak zamanla aşılamayacak şey değil. Bunun dışında ders çalışırken başlangıçta 25 dakika ders çalışma 5 dakika molalar şeklinde alarm kur. Ancak bu sürelere kesinlikle uyman gerekiyor. Sonra zaten zamanla o beş dakikayı kullanmak yerine devam etmek istiyorsun.
Bu tarz sınavlar hayatın için gerçekten önemli. Çünkü kazanacağın lise, üniversite gibi kurumlarda yıllarını harcayacaksın ve çok kötü bir okulda alacağın eğitim vs. gelecekte çok pişman olmanı sağlayabilir. Ben senin yaşındayken Anadolu Lisesi istiyordum ve farklı bir şehir diye gidememiştim. Sonra iyi isim yapmış bir meslek lisesinde yazılım bölümünü kazanmıştım ancak ona da maddi nedenlerden gidemedim ve hayatım düz bir lisede kötü bir eğitimle geçmişti. Tabi üniversitede şans yüzüme güldü de bugün pişmanlıklar yaşamıyorum.
 
Şimdi eğlenip sonra sıkılmak mı daha iyi?
Şimdi sıkılıp sonra eğlenmek mi?
Karar senin.

Gerçekten çok haklısınız hocam arkadaşın durumu bende de var bunun adı üşengeçlik ve yenemiyorum ailemde çok kızıyor ama olmuyor bende ders çalışmanın öneminin farkındayım ama olmuyor 😥😥😥
 
Tek ders çalışamayan siz değilmişsiniz. :D
 
Şimdi eğlenip sonra sıkılmak mı daha iyi?
Şimdi sıkılıp sonra eğlenmek mi?
Karar senin.

Arkadaşlar herkese merhaba aynı şeyler bende de var. NFS Underground 2 diye bir oyun var ben de ona taktım kafayı. Ders çalışırken nos tu ecu idi. Mitsubishi Eclipse idi onlar gelip duruyor aklıma. Ne yapayım arkadaşlar?
 

Dostum ben de 8. sınıfım. Ben de Zula, CS, Valorant gibi oyunları 2 ay öncesine kadar çok oynuyordum ama şimdi hepsini sildim ve kendime söz verdim. Bir daha sınavlardan sonra yükleyeceğim diye. Bence sen de öyle yap işine yarayacaktır. Sonra odaklanabiliyorsun zaten.
 
Okulumuzda psikolojik danışman var. Gitsem mi, gitmesem mi diye düşünüyorum.
Psikolojik danışman dediğin PDR(psikolojik danışman ve rehberlik) oluyor. Benim dediğim yerde PDR var ancak ailenle falan 1'e 1 ilgileniyorlar. Tavsiye ederim. Psikolojik hastalığım yüzünden benim okuldaki PDR hocam beni rehberlik araştırma merkezine yönlendirmişti. Yinede sen bilirsin. Benden bir kardeş tavsiyesi. Daha ileri yani psikolojik taraflarını da çözmek istiyorum dersen psikiyatriye kadar gider. Doktor hemen ilaç yazmaz, merak etme. Yazarsa da ilaç içmekten utanma. Sakinleştirici ilaç verirse iç. Güzel kafa yapıyor ancak kafayı uyuşturuyor. Yani rahatlatıyor ama sarhoş gibi oluyorsun. İşe yarıyor mu? Yarıyor. 3 farklı sakinleştirici hap içtim. Fazlası zarar. Bağımlılık yapıyor ve bunun etkisinden kurtulmak çok zor. Ben sadece bildiklerimi söyleyebilirim.

Bu arada sakinleştirici ilaç son çare. Bir anda vermezler bunu.

Dediğim gibi ilaç içmekten çekinme, utanma.
 
Sınava kadar tüm oyunları sil. Boşluk hissi oluşuyor vs. diye düşünebilirsin ancak zamanla aşılamayacak şey değil. Bunun dışında ders çalışırken başlangıçta 25 dakika ders çalışma 5 dakika molalar şeklinde alarm kur. Ancak bu sürelere kesinlikle uyman gerekiyor. Sonra zaten zamanla o beş dakikayı kullanmak yerine devam etmek istiyorsun.
Bu tarz sınavlar hayatın için gerçekten önemli. Çünkü kazanacağın lise, üniversite gibi kurumlarda yıllarını harcayacaksın ve çok kötü bir okulda alacağın eğitim vs. gelecekte çok pişman olmanı sağlayabilir. Ben senin yaşındayken Anadolu lisesi istiyordum ve farklı bir şehir diye gidememiştim. Sonra iyi isim yapmış bir meslek lisesinde yazılım bölümünü kazanmıştım ancak ona da maddi nedenlerden gidemedim ve hayatım düz bir lisede kötü bir eğitimle geçmişti. Tabi üniversitede şans yüzüme güldü de bugün pişmanlıklar yaşamıyorum.

Tavsiyeniz çok iyi bende silmeyi düşünüyorum ama BF4 40GB silersem bir daha yükleyemem.😥😥😥
 
Ben de üniversiteye hazırlanıyorum. Dün bilgisayarı annemin ofisine bıraktım geldim. Ben bilgisayar olduğunda odaklanamıyorum. Sabah çalışsam akşam oynayasım geliyor, akşam bakınca da sabaha kadar beynimde oyunlar döndüğünden sabah çalışasım gelmiyor.

TEOG'da bilgisayar ve telefonum benimleyken 21 yanlışım çıkmıştı. Sınavın hemen ardından ailem canım gibi sevdiğim bu aletleri elimden aldı. Çok acı çektim ama 2. sinde 4 yanlış çıkardım.

Hocam zaman çok hızlı geçiyor fark ettiyseniz.

Sınava kadar kesinlikle oynayamayacağınız bir şekilde kurtulun bunlardan. Dişinizi sıkacağınız 3 ay. Sonra arkadaşlarınıza söyleyin, sınavdan sonra saatlerinizi gömün. Tadını çıkarın. Sınavdan sonra kimse size ders çalışın demeyecek.

Başarılar.
 

Geri
Yukarı