Ders çalışıyorum ama düşük not alıyorum

9. sınıf olduğundan bahsetmişsin, ders türünün artması, bazı derslerin ezbere dayalı olması sınavdan birkaç gün önce çalıştığından yetişmemiş anlaşılan.

Şu iki mesaj sorunun kaynağını gösteriyor zaten:
Ders çalışıyorum hiçbir şey anlamıyorum
Okulda zaman yavaş geçiyor ama evde hızlı, bu nasıl iş?

Eğer gerçekten çalıştığını düşünüyorsan yine de başaramıyorsan özgüven eksiğin var demektir. O zaman da sana tavsiyem kendinden bir şeyleri değiştir.

Ama son hafta sabahlara kadar tekrar yapmayı veya Tonguç Akademi, Hocalara Geldik gibi kanalları izlemeye çalışıyorsan sıkıntı buradadır. Çünkü çalışmak son hafta yapılmaz. Ben düzenli olarak derslere çalışıyorum ek sınav haftası da genelde bunalımda olurum, hiç ders çalışmam. Bu pazar bana -sınıfımda birinci olmam kaynaklı- WhatsApp'tan yaklaşık 30 soru geldi. Onları çözdüm ve anlattım. Onlar ders çalışmaya devam ederken ben şiir yazdım, günlüğümü yazdım. Okulda pazartesi günü herkes biyoloji çalışırken ben fizik çözüyordum, herkes beni deli sanıyordu. Biyolojide sınav beklemediğim kadar zor geldi bu yüzden düşük aldım ancak yine de benden yüksek alan çok az kişi oldu. Kendilerinin artısı çıkmış soruların nimeti...

Anlatmak istediğim şu ki son gün verdiğin emek lisede çok işe yaramaz. Hele ki sayısal derslerde hiç işe yaramaz. Ben o fizik sınavından düşük almamak için 2 haftada 2 kaynak bitirdim. Son gün bütün defteri baştan sona ezberlesem ne değişecekti? Sonraki gün unuturdum, sınavda bilmediğim soru tipi gelir yapamazdım.

Küçükken okuma yazma öğrenmede sıkıntı çektin mi? Sözel derslerde zorlanıyor musun?
Son olarak tahtayı net görebiliyor musun? Gözlerin sağlıklı mı?

Bunlarda sorun yoksa dersi ne kadar iyi dinlediğin veya sınavlara ne kadar iyi hazırlandığın tartışılabilir.

Ben okul kurslarına kalıyorum haftanın 3 günü 17.30 bitiyor ihtiyaçlarımı görüyorum saat 18 yaklaşıyor sonra kurstan gelince o kurstaki dersten test ve çok kısa tekrar ve 15-30 soru test saat 19 oluyor bir saat bilgisayar 20.30-21.00 arası yemek sonra müzik, video ve anime sonra uyurum. Tonguç izlemek hiç bilmiyorsan ise yarayabilir sadece çok basit anlatıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı