Bir konuyu öğrenemeyince veya bir soruyu çözemeyince, “Yapamıyorum zaten, olmuyor işte,” diye dersin başından kalkasım geliyor. Uzun süre ders çalışamıyorum. Çok fazla konu eksiğim var ve gözümde çok büyüyor. “Hangi birini öğreneceğim de hangi birini yetiştireceğim de?” diye. Bir de öğrenmek, sorusunu çözebilmeye yetmiyor. Hem konuları tam anlamıyla öğrenmek için çok vakit ayırmam gerekiyor, hem de tüm soru türlerini öğrenebilmem için çok soru çözmem gerekiyor; ona da ayrı vakit ayırman gerekiyor. Üstelik bunu her ders için ayrı ayrı yapmam gerekiyor. “Nasıl yetişecek?” diye düşünüyorum, bunca şeyi nasıl yetiştireceğim. Her şey gözümde çok büyüyor. Yapamayacakmış gibi hissediyorum. Yapmak istiyorum ama hiçbir şekilde iradem yok, disiplinim yok, sorumluluk alma bilincim yok. Sadece iş işten geçtikten sonra yakınmasını biliyorum. Hiçbir şey yapmadığım halde çok şey yapmışım gibi yorgun hissediyorum. Kafam çok dolu, çok stresli ve gergin hissediyorum. Kendime çok sinirleniyorum. Denemelerim de iyi değil. Bunca sorunlara rağmen hala oturup da ders çalışamıyorum.