Ders çalışma isteği yok

z3hr4

Centipat
Daha fazla  
Bir konuyu öğrenemeyince veya bir soruyu çözemeyince, “Yapamıyorum zaten, olmuyor işte,” diye dersin başından kalkasım geliyor. Uzun süre ders çalışamıyorum. Çok fazla konu eksiğim var ve gözümde çok büyüyor. “Hangi birini öğreneceğim de hangi birini yetiştireceğim de?” diye. Bir de öğrenmek, sorusunu çözebilmeye yetmiyor. Hem konuları tam anlamıyla öğrenmek için çok vakit ayırmam gerekiyor, hem de tüm soru türlerini öğrenebilmem için çok soru çözmem gerekiyor; ona da ayrı vakit ayırman gerekiyor. Üstelik bunu her ders için ayrı ayrı yapmam gerekiyor. “Nasıl yetişecek?” diye düşünüyorum, bunca şeyi nasıl yetiştireceğim. Her şey gözümde çok büyüyor. Yapamayacakmış gibi hissediyorum. Yapmak istiyorum ama hiçbir şekilde iradem yok, disiplinim yok, sorumluluk alma bilincim yok. Sadece iş işten geçtikten sonra yakınmasını biliyorum. Hiçbir şey yapmadığım halde çok şey yapmışım gibi yorgun hissediyorum. Kafam çok dolu, çok stresli ve gergin hissediyorum. Kendime çok sinirleniyorum. Denemelerim de iyi değil. Bunca sorunlara rağmen hala oturup da ders çalışamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse istediğim cevabı verememiş. Derhal psikiyatriye gitmen gerekiyor anskiyete ve dikkat eksikliği hastalığın olabilir onun dışında vitamin değerlerini ölçtürmen gerekiyor vitamin düşüklüğü de böyle düşünmene sebep olabiliyor. aynısını yaşıyorum bende de anksiyete var.
Psikiyatriste gitmeyi düşündüm ancak üniversiteden sonra yapmak istediğim bazı şeyler var ve eğer ilaç kullanırsam ya da bir hastalık tanısı alırsam o yapmak istediğim şeylere engel olmasından korkuyorum. Bu arada cevabınızı geç gördüm, kusura bakmayın.

Daha yolun başındayız, bu streslere mahal vermemeye çalış. Yapamayacak mıyım korkusu eğer adım atmazsan peşini bırakmaz, adım at ve devamı gelsin o zaman bu korkuyu yıkarsın.

Ve emin ol şu an herkes senin gibi, sıkıntılı durumdalar ama buna rağmen masanın başına oturuyorlar.

Seni de tetikleyen bir şey olması gerek, bir hedef veya bir hayalin olması gerek ki o masaya oturabilesin.

Kimse istediğim cevabı verememiş. Derhal psikiyatriye gitmen gerekiyor anskiyete ve dikkat eksikliği hastalığın olabilir onun dışında vitamin değerlerini ölçtürmen gerekiyor vitamin düşüklüğü de böyle düşünmene sebep olabiliyor. aynısını yaşıyorum bende de anksiyete var.
Her canı ders çalışmak istemeyen hasta olmuyor hocam. Nerdeyse hiç kimse isteyerek, sıkılmadan ya da severek ders çalışmıyor. Konu sahibine gelince. Burada aradağınızı bulamazsınız. Kısa vadeli motive olsanız bile ders çalışma işi disiplin işidir sizi sizden başkası kurtaramaz. Herkes kendi derdiyle meşgul. Hayat devam ediyor. Siz canınız istemiyor diye ders çalışmayınca sizin hayalinizdeki üniversitede sizin yerinizi ayırtmıyorlar başkası giriyor. Sizin hayallerinizi başkası yaşıyor.

Her canı ders çalışmak istemeyen hasta olmuyor hocam. Nerdeyse hiç kimse isteyerek, sıkılmadan ya da severek ders çalışmıyor. Konu sahibine gelince. Burada aradağınızı bulamazsınız. Kısa vadeli motive olsanız bile ders çalışma işi disiplin işidir sizi sizden başkası kurtaramaz. Herkes kendi derdiyle meşgul. Hayat devam ediyor. Siz canınız istemiyor diye ders çalışmayınca sizin hayalinizdeki üniversitede sizin yerinizi ayırtmıyorlar başkası giriyor. Sizin hayallerinizi başkası yaşıyor.
Tabii ki her canı sıkılan hasta olmuyor ama bu dediğim dışında söylenenlerin hepsi boş yapmış oluyorlar. Konu sahibine ne dersen de canı istemedikçe zaten çalışmayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı