Ders çalışma isteği yok

z3hr4

Centipat
Katılım
6 Ağustos 2024
Mesajlar
149
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Bir konuyu öğrenemeyince veya bir soruyu çözemeyince, “Yapamıyorum zaten, olmuyor işte,” diye dersin başından kalkasım geliyor. Uzun süre ders çalışamıyorum. Çok fazla konu eksiğim var ve gözümde çok büyüyor. “Hangi birini öğreneceğim de hangi birini yetiştireceğim de?” diye. Bir de öğrenmek, sorusunu çözebilmeye yetmiyor. Hem konuları tam anlamıyla öğrenmek için çok vakit ayırmam gerekiyor, hem de tüm soru türlerini öğrenebilmem için çok soru çözmem gerekiyor; ona da ayrı vakit ayırman gerekiyor. Üstelik bunu her ders için ayrı ayrı yapmam gerekiyor. “Nasıl yetişecek?” diye düşünüyorum, bunca şeyi nasıl yetiştireceğim. Her şey gözümde çok büyüyor. Yapamayacakmış gibi hissediyorum. Yapmak istiyorum ama hiçbir şekilde iradem yok, disiplinim yok, sorumluluk alma bilincim yok. Sadece iş işten geçtikten sonra yakınmasını biliyorum. Hiçbir şey yapmadığım halde çok şey yapmışım gibi yorgun hissediyorum. Kafam çok dolu, çok stresli ve gergin hissediyorum. Kendime çok sinirleniyorum. Denemelerim de iyi değil. Bunca sorunlara rağmen hala oturup da ders çalışamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bak sana Bir olay anlatacağım:

Benim kuzenimin arkadaşı Yıldız teknikten bir mühendislikten 3 küsur ortalama ile mezun olup akademi yapmak için tez yazıyormuş bir hocanın yanında. Arkadaşı BMW'de işe girmiş ve o kuzenin arkadaşı da öylesine başvuru yapmış ve kabul görmüş. Şuan satış departmanında çalışıyor. Sattığı her araba başına maaşına ek sattığı araba fiyatından yüzdelik olarak para kazanıyor.

Bunları sadece masa başında oturup çalışarak yaptı. Yapamıyorsan yapabildiğin başka bir konuya geç. Ama yeter ki bir şeyler yap. Yapacak bir şey kalmayınca yapamadıklarını yapana kadar cabala. Bu anlattığım abi ile 2 gün önce beraberdim. Adam tatilde sadece telefondan araba satıyor mail yolluyor ve para kazanıyor. Bu seviyelere sadece senin gibi masa başında ders çalışarak geldi. Ha diyince gelmedi.

Belki motivasyon olur diye yazdım. Umarım olmuştur.
Evet oldu, teşekkür ederim. Rahatlıktan uzak kalıp çalışmak lazım. Başından da hemen kalkmamak lazım.
 
Çalışıp çalışmamak sana kalmış, burada kendine motivasyon arama. Çalışmazsan ve diyorsan ki 'ben kendi işimi kurarım, paramı kendim kazanırım', o zaman çalışma. Ama bu laf dediğin gibi kolay olmuyor. Eğer bunu yapamam diyorsan, hayatının sonuna kadar asgari ücrete yakın maaşlarda bir işçi olarak hayatını sürdüreceksin. Çalışmak aslında kendi hayatından bir kaç yıl feda edip ömrünün geri kalanını kurtarmaktır.
 
Çalışıp çalışmamak sana kalmış, burada kendine motivasyon arama. Çalışmazsan ve diyorsan ki 'ben kendi işimi kurarım, paramı kendim kazanırım', o zaman çalışma. Ama bu laf dediğin gibi kolay olmuyor. Eğer bunu yapamam diyorsan, hayatının sonuna kadar asgari ücrete yakın maaşlarda bir işçi olarak hayatını sürdüreceksin. Çalışmak aslında kendi hayatından bir kaç yıl feda edip ömrünün geri kalanını kurtarmaktır.
Doğrudur.
 
Bedenini değil, aklını kullanacağın bir işde çalışmak istiyorsan, eve geldiğinde yorgun argın, ayakların ağrıyor şekilde gelmek istemiyorsan çalışacaksın. Kendi işini kuracak olsan bile üniversite okuman lazım, neredeyse hiç bir milyoner veya milyarder sadece lise mezunu değil.
 
Bedenini değil, aklını kullanacağın bir işde çalışmak istiyorsan, eve geldiğinde yorgun argın, ayakların ağrıyor şekilde gelmek istemiyorsan çalışacaksın. Kendi işini kuracak olsan bile üniversite okuman lazım, neredeyse hiç bir milyoner veya milyarder sadece lise mezunu değil.
Bende alıştırmaya çalışıyorum işte kendimi masa başında oturup ders çalışmaya. 12'ye geçtim ve belki biraz geç kaldım ama yapacak bir şey yok.
 
Bir konuyu öğrenemeyince veya bir soruyu çözemeyince, “yapamıyorum zaten, olmuyor işte,” diye dersin başından kalkasım geliyor. Uzun süre ders çalışamıyorum. Çok fazla konu eksiğim var ve gözümde çok büyüyor. “hangi birini öğreneceğim de hangi birini yetiştireceğim de?” diye. Bir de öğrenmek, sorusunu çözebilmeye yetmiyor. Hem konuları tam anlamıyla öğrenmek için çok vakit ayırmam gerekiyor, hem de tüm soru türlerini öğrenebilmem için çok soru çözmem gerekiyor; ona da ayrı vakit ayırman gerekiyor. Üstelik bunu her ders için ayrı ayrı yapmam gerekiyor. “nasıl yetişecek?” diye düşünüyorum, bunca şeyi nasıl yetiştireceğim? Her şey gözümde çok büyüyor. Yapamayacakmış gibi hissediyorum. Yapmak istiyorum ama hiçbir şekilde iradem yok, disiplinim yok, sorumluluk alma bilincim yok. Sadece iş işten geçtikten sonra yakınmasını biliyorum. Hiçbir şey yapmadığım halde çok şey yapmışım gibi yorgun hissediyorum. Kafam çok dolu, çok stresli ve gergin hissediyorum. Kendime çok sinirleniyorum. Denemelerim de iyi değil. Bunca sorunlara rağmen hala oturup da ders çalışamıyorum.

Kimse istediğim cevabı verememiş. Derhal psikiyatriye gitmen gerekiyor anskiyete ve dikkat eksikliği hastalığın olabilir onun dışında vitamin değerlerini ölçtürmen gerekiyor vitamin düşüklüğü de böyle düşünmene sebep olabiliyor. aynısını yaşıyorum bende de anksiyete var.
 
Geçici bir işe gir ya da bir uğraş bul, bütün gün 8-10 saat ayakta o işi yap gerisi kendiliğinden gelir.
Sevmediğin bölümlere gitme otomatik köle olursun sonra bir gün dinleneceğim izin diye gereksiz insanlarla muhatap olursun.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı