Ders çalışma isteği

2 yıldır mezunum, ders çalışmaya çalışmak konusunu çok araştırdım, tecrübe edindim. Anlatayım.

İlk olarak, en büyük düşmanınız motivasyon videoları olsun. Dopamin etkisi yaratıp, birkaç gün sizi çalıştırır ama sonra öyle bir sıkılırsınız ki, aylar boyunca masaya oturmak istemezsiniz.

İkinci olarak, gerçekçi olun. Çobanın hikayesini duyup denemelerde 5 net yapıp dereceye girmeyi hayal etmeyin. Üzülürsünüz. Ayrıca ben hedef olarak bir bölüm, üniversite seçmeyi de yanlış buluyorum. Eğer bir hedef edinecekseniz, maksimum ne kadar çalışabilirim? Netlerimi en fazla kaça çekebilirim? Gibi sorular üzerinden ilerleyin. Hedefiniz her daim en iyisi olmak olsun.

Ve sosyal medyaya dair ne varsa silin çöpe atın. Arkadaşlarınız her zaman mutlu, her zaman ders çalışıyor gibi gözükür. Ve olan yine sizin moralinize olur.

Son olarak, "ders çalışma isteğim yok" diyenlere söyleyeceğim tek şey; çalışmayın. Demek ki hedefinizi o kadar da önemsemiyorsunuz, demek ki güvendiğiniz bir şeyler var. "İsteğim yok ama çalışmak zorundayım." diyenlere ise, galiba ekşisözlük'te gördüğüm bir sözü hatırladığım kadarıyla söyleyebilirim ki,

"Düşünün ki yarın sınav günü ve birden önünüze tam da bugüne gelebileceğiniz bir zaman makinesi belirdi. Zaman makinesine binip bugüne geldiniz, sınava daha günler var. Oturup ders çalışma meleğinin size dokunmasını mı beklerdiniz hala? "
Teşekkürler yararı oldu.
Bu arada sizin hedefiniz gerçekleştimi ?
 

Geri
Yukarı