Ders çalışma isteğim gelmiyor

Makaleler
1
10.sınıfım bugün 6 saat ders çalışıyım diyorum niyetleniyorum ama beceremiyorum enerjiksizim, enerjiksiz olduğum zaman genelde oyunlar oynarım sınavda 2 hafta kaldı biriken bir sürü derslerim var ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders çalış? Yani kendini odaklaman lazım. Ders çalışmam lazım, yoksa şöyle böyle olur falan diye. Ben mesela kendimi tehdit ederim. Bende işe yarar. Eğer yaramıyorsa kahve içip en kötü bilgisayarı kaldırabilirsiniz.

Burada kim ne derse desin çok ikna edici olmuyor, olay tamamen sende bitiyor, ben de yaşadım bunu çok kez.
Nasıl çözüm buldun dersen "bu ülkeden kurtulmak için" derim :D

Hedefi olmayan bir insan rotasız gemiye benzer. Boş boş gezer durur okyanusun ortasında. Kendine bir hedef belirle. Bu hedef uğrunca çalışmaya motive et kendini. Erken uyu, erken kalk.

Bir kağıt al. Yarın 6 saat çalışırsan nelerin iyi olacağını ve nelerin kötü olacağını o kağıda teker teker ayrıntılı bir şekilde yaz. Çalışamadığın zaman olumsuz sonuçlarına bak. Moral lazım olduğunda olumlu sonuçlarına bak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı